Dünya nefesini tuttu bu belgeseli bekliyor! Bitcoin’in kurucusunun kim olduğu ortaya çıkacak

Yakında yayınlanacak bir HBO belgeseli, kim olduğu bir türlü bulunamayan Satoshi Nakamoto'nun gerçek kimliğini bulduğunu iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 16:40

Kripto para denince akla ilk gelen varlık doğal olarak Bitcoin. Gerek potansiyeli gerekse işlem hacmiyle adından söz ettiren kripto varlığın kurucusu ise Satoshi Nakamoto takma adıyla biliniyor. Bugüne dek Satoshi’nin gerçek kimliğiyle ilgili çok sayıda iddia ve komplo teorisi ortaya atılsa da, bunların hiçbirisi tam anlamıyla kanıtlanamadı.

Bununla birlikte, kendisinin Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden çok sayıda kişi de ortaya çıktı. Bu gibi birçok durum Bitcoin’in kurucusuyla ilgili ciddi bir bilgi kirliliğine neden oldu. Ancak, yakında yayınlanacak yeni bir HBO belgeseli Satoshi’nin gerçek kimliğini ortaya çıkarabilir.

Shiftdelete.net'in haberine göre; HBO, yeni belgeselinde Bitcoin kurucusu Satoshi Nakamoto’nun gerçek kimliğini açıklayacak

Yakında yayınlanacak bir HBO belgeseli kim olduğu bir türlü bulunamayan Satoshi Nakamoto’nun gerçek kimliğini bulduğunu iddia etti. İddia edildiği gibi Bitcoin’in yaratıcısının gerçek kimliği geçerli kanıtlarla birlikte açıklanırsa finans piyasası ve ABD başkanlık seçimleri başta olmak üzere birçok alanda adeta deprem etkisi yaşanacağı söyleniyor.

Söz konusu belgeselin, QAnon komplo teorisini ifşa eden “Q: Into the Storm” adlı yapımın arkasındaki isim Cullen Hobac tarafından yönetileceğini belirtelim. Ayrıca, Satoshi’nin kimliğini ifşa edecek bu belgeselin önümüzdeki hafta çarşamba günü yayınlanacağı duyuruldu.

Bitcoin kurucusu Satoshi Nakamoto aslında kim?

Kripto para topluluğunun Satoshi Nakamoto’nun kimliğinin ifşa edilmesine karşı çıktığı belirtiliyor. Hatta Satoshi’nin kim olduğunun ortaya çıkması, kripto paraların yasa dışı işlerde kullanıldığı iddiasıyla hukuki sürecin başlamasına yol açabilir.

Son olarak, Satoshi’nin 1.1 milyon Bitcoin’e sahip olduğu tahmin ediliyor ve bu da güncel değeriyle 66 milyar dolara denk geliyor.