12’nci Görükle Balkan Panayırı’nda izdiham yaşandı

Balkan kültürünü yaşamak isteyen vatandaşlar 12. Nilüfer Görükle Balkan Panayırına akın etti. Panayırda izdiham yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 15:30

Birçok takı, yeme-içme, eğlence standlarının bulunduğu panayırda adeta izdiham yaşandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği panayırda, özellikle akşam saatlerinde yürümek zorlaştı. 

BAŞKAN ŞADİ ÖZDEMİR: BU MİRASA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Lunapark ve konser alanının da kurulduğu panayırda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Balkan göçmenlerinin Bursa’nın Nilüfer ilçesine önemli bir rol oynadığına dikkat çekti. Başkan Özdemir, “Balkanlar hepimizin ortak değeridir. Yerel lezzetlerimizinden sanata kadar her şey, bizleri bir araya getiren bir köprüdür. Bu panayır işbirliği ortamı da yaratıyor. Bu mirasa sahip çıkacağız.” diye konuştu. 

“HER GEÇEN SENE DAHA KALABALIK OLUYOR”

Her yıl bu panayırda stand açarak kebapçe satışı yaptığını belirten bir esnaf, Herkes Duysun’a panayırla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Görükle Balkan Panayırı’nın her geçen yıl daha fazla kalabalık olduğunu belirten esnaf, “Bu yıl 12’ncisi gerçekleşen panayır, gerçekten bir başka. Bu kadar kalabalık olmasını beklemiyorduk. Her sene farklı sanatçılarımız geliyor. Coşkulu ve eğlenceli anlar yaşayıp Balkan kültürünü tatmak isteyen tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.” şeklinde konuştu.