62. Uluslararası Bursa Festivali başlıyor

Bursalı vatandaşlar tarafından heyecanla beklenen 62. Uluslararası Bursa Festivali ve 36. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın lansman toplantısı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in katılımıyla gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 12:31
ESMANUR GÜLBAHAR/AHMET GÜNAY/HERKES DUYSUN

Kültürpark Altınceylan Tesisleri’nde gerçekleşen lansman toplantısına çok sayıda basın mensubu katılım sağladı.

https://t.co/86O5BDsULe

— Bursa Büyükşehir Belediyesi (@bursabuyuksehir) June 28, 2024

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’da 1962 yılından bu yana devam eden ve bu yıl 62.si gerçekleşecek olan ‘Uluslarası Bursa Festivali’nin programını açıkladı. BURSA’DA 6 İLÇEDE FESTİVAL COŞKUSU YAŞANACAK Her kesimin bu festivale ulaşmasını istediklerini belirten Başkan Bozbey, bu yıl 6 ilçede gerçekleşecek olan ‘Uluslarası Bursa Festivali’nin, önünüzdeki yıllarda 17 ilçede düzenlenmesini hedeflediklerini açıklayarak, “Sanatçılarını koruyan ve onlara önem veren kentler öne çıkıyor. 62'ncisini yapacağımız festivalin tanıtım toplantısı için bir aradayız. Festivalin heyecanını bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Bir kenti sadece yolları ve sokakları ile tanımlarsak eksiklik yapmış oluruz. Bir kent, kimliğini o kentin kültüründen beslenerek oluşturur. Bursamızın her ilçesi, her mahallesi, her sokağı kültür ve sanat etkinlikleri ile dolup taşsın istiyoruz. Her yaşta, her kesimden Bursalının sanat faaliyetlerine ulaşılması sağlansın. Yıldırım, Kestel, İznik, Nilüfer, Mustafakemalpaşa ve Osmangazi ilçelerimizde gerçekleştireceğimizi bildirmek isteriz. Önünüzdeki hedef, bu festivalin 17 ilçede kutlanmasıdır.” ifadelerini kullandı.

BURSA’DA 5 TEMMUZ’DA FESTİVAL COŞKUSU BAŞLIYOR Bursa’nın zengin kültürü ve sanatıyla öne çıkması gereken bir kent olduğunu belirten Başkan Bozbey, “Altın Karagöz Halk Dansları ekiplerimiz 17 İlçede gösteri yapacaklar. Bursa’da festival coşkusu başlıyor. Dünyanın kültür ve sanat takvimine giren etkinlikler düzenleyerek kentimize değer katmaya devam ediyoruz. Kentimizde coşku yaşatan en önemli festival ‘Uluslarası Bursa Festivali’dir. Bursamız, zengin kültürü ve sanatıyla öne çıkması gereken bir kenttir. Bursanın tüm sanatçılarının Bursalılar tarafından bilinmesini arzu ediyoruz. Bu kentin ruhunda sanatın ve estetiğin her zaman bir yeri olmuştur. 62'ncisini düzenleyeceğimiz festival ise bu ruhun en önemli temsilcileridir. Sanatın evrensel diline tanık olacağız. 5 Temmuz’da başlayacak Uluslarası Bursa Festival ile farklı kültürden sanatçılar getireceğiz.” şeklinde konuştu.

ALTIN KARAGÖZ HALK DANSLARI, DÜNYANIN FARKLI KÜLTÜRLERİNİ BURSA’YA GETİRİYOR Altın Karagöz Halk Dansları yarışması ile açıklamalarda bulunan Başkan Bozbey, bu yarışmanın Bursa’da düzenleniyor olmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Altın Karagöz Halk Dansları yarışmasının ise bu yıl 36'ncısını yapıyoruz. Altın Karagöz, dünyanın farklı ülkelerindeki kültürleri sergilemeleri için önemlidir. Kendine özgü formatı ile geleneksel çizgisini koruyarak 36'ncısına ulaşan Altın Karagöz Halk Danslarının kentimizde düzenleniyor olmasında bizim için önemlidir.” dedi.

BAŞKAN BOZBEY, TÜM BURSALILARI BU FESTİVALE DAVET EDİYOR Tüm Bursalı vatandaşları bu festivale davet eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey şu ifadeleri kullandı: “Festival süresince birbirinden önemli sanatçılar sizlerle buluşacak. Festivalin bugünlere ulaşmasını sağlayan tüm Belediye Başkanlarımıza ve basın mensuplarımıza, Bursa Kültür ve Sanat Derneğine, sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. 5 Temmuz’da başlayıp 31 Temmuz’da bitecek olan festivale herkesi davet ediyorum. Sanatın büyülü dünyasına hep beraber girelim.”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ‘Uluslararası Bursa Festivali’ ve ‘Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’ ile ilgili açıklamalarda bulunmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.