Altın Karagöz Halk Dansları rüzgarı, renkli kortejle başladı

Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, coşkulu kortej yürüyüşüyle başladı. Ekiplerin bir araya geldiği etkinlik, Bursa’yı büyüledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 09:24

Heykel, Atatürk caddesinde düzenlenen yürüyüşte Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, rengarenk kostümler ve enerjik danslarla dolu kortej yürüyüşüyle start aldı. 
 Etkinliğin açılış konuşmalarını yapmak üzere sahneye davet edilen, Büyükşehir belediyesi genel sekreter yardımcısı Mehmet Yıldız şöyle konuştu; 
 “ZENGİNLİĞİ PAYLAŞMAK GURUR VERİCİ” Kültürel zenginliği paylaşmaktan gurur duyduğunu belirten Yıldız “Kültürümüzün ve sanatımızın 36. gerçekleşen Karagöz halk dansları yarışmasının kortej yürüyüşünde sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Geleneksel kültürel değerleri çağdaş normlarla bir araya getiren, diğer kültürlerle bağ kuran bu etkinlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün burada bu zenginliği paylaşmak çok gurur verici. Kültürlerin buluştuğu dostluğun pekiştiği bir etkinlikte yer alıyoruz. Etkinlikte emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum”dedi. 
 Etkinliğin açılışını ise renkli kortej yürüyüşü yaptı. Bursa,Atatürk caddesinden başlayan yürüyüş, Kültürpark açık hava tiyatrosunun orada son buldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, kültürel zenginliklerin sergilendiği ve farklı ülkelerin danslarının bir araya geldiği büyük bir şölene dönüştü. Yarışma boyunca birbirinden yetenekli dansçılar, jüri ve izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak.