Bakan Tunç, Bursa’da Çocuk Adalet Merkezi açılışına katıldı: Çocukların hakları güvence altında

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için geldiği Bursa’daki ilk ziyaretinde Bursa Çocuk Adalet Merkezinin açılış törenine katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 15:05

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ziyaret ve programlar amacıyla Bursa'ya geldi. Program açılışı, vali ziyareti ve AK Parti İl Başkanlığına uğrayacak olan Bakan Tunç'un ilk durağı, Bursa Çocuk Adalet Merkezi açılış töreni oldu.

ESMANUR GÜLBAHAR/CÜNEYT YAMAN/HERKES DUYSUN

Programa Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanı Meral Gökkaya, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Furkan Alpaslan ve Bursa Barosu Başkanı Avukat Metin Öztosun da katıldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çocuk Adalet Merkezinin önemine vurgu yaparak, "Çocuklarımızın bütüncül haklarını korumak ve kollamak için buradayız." dedi. Vali, ilçe başkanları ve belediye başkanına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Daire Başkanı Meral Gökkaya ise çocukların suç ortamından uzaklaştırılması için merkezin öncelikleri olduğunu belirterek, "Çocukları koruma ve topluma kazandırma faaliyetlerini amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, merkezin amacını açıkladıktan sonra kuruluş için teşekkür ederken, şehrin her yıl artan nüfusu ve çeşitli sektörlerdeki gelişimi üzerinde durdu.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş yaptığı konuşmada, "Ülkemizin ikinci Çocuk Adalet Merkezi'nin açılışını yapıyoruz. Çocuk Adalet Merkezi'nin önemi büyük." şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise protokolü selamlarken Bursa'nın şehir olarak öneminden bahsetti ve ülkemizin bilim ve uzay teknolojisi alanında gelecekteki rolüne vurgu yaptı. Ayrıca, Çocuk Adalet Merkezi'nin önemine değindi.

Bu anlamlı açılış töreninde, çocukların haklarına verilen önem ve adalet sistemindeki güçlü işbirliği vurgulanarak, Çocuk Adalet Merkezinin çocukların yaşamlarını koruma ve geliştirme çabalarında kilit bir rol üstleneceği belirtildi.

ÇOCUK ADALET MERKEZİ UYGULAMASININ AMACI NEDİR? Çocuk Adalet Merkezi uygulaması ile çocuk ağır ceza mahkemesi, çocuk mahkemesi, Cumhuriyet başsavcılığı çocuk bürosu ve adli destek ve mağdur hizmetleri müdürlüklerinin bir arada yapılandırılması suretiyle çocuklara yönelik tüm adli işlemlerin bu merkezde çocuk dostu usuller uygulanarak yerine getirilmesi amaçlanmaktadır. Çocuk Adalet Merkezinde ayrıca çocuk polisi, adli tıp uzmanı, aile ve sosyal hizmetler görevlisinin yanı sıra baroya, hukuk kliniği uygulaması için hukuk fakültesine ve psiko-sosyal destek kliniği uygulaması için de psikoloji, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, sosyal hizmet gibi bölümlere yer ayrılması sağlanarak paydaş kurumların çocuklara bütüncül hizmet sunumu hedeflenmektedir.