BUİKAD, başarılı iş kadınları ödülleri 8 Martta sahiplerini bulacak

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) bu yıl 15.’si yapılacak “İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri Töreni” hakkında bilgilendirmelerde bulunmak için basın toplantısı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2024 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2024 16:06
ESMANUR GÜLBAHAR/ÖMER DEMİR/REYHAN ÖZBAKIR/HERKES DUYSUN Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) tarafından bu yıl 15.'si düzenlenen "İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri" töreninin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.  

Ödül töreninin tanıtım toplantısına Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Başkanı Şeyda Şençayır ve yönetim kurulu üyeleri ile ödül komitesi katıldı. BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, “İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri Töreni”nin 8 Mart Cuma günü Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşeceğini belirterek BUİKAD hakkında bilgilendirmelerde bulundu ve şu ifadeleri kullandı: 
 “Bugün değerli yönetim kurulumuz ve ödül komitemiz ile karşınızdayım. BUİKAD 17 yaşında, 8 Mart Cuma günü 15. Ödül törenimizi gerçekleştireceğiz. BUİKAD olarak girişimci kadın sayısının nitelikli olarak artması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kadının rekabetçi iş yaşamında yetkinliklerini artırarak var olmasını sağlamaya çalışıyoruz. 150 üyemizin yüzde 70’i girişimcidir. İş yaşamında kadın istihdamını artırmak adına hem Bursa’da hem yerelde hem de ulusalda farklı faaliyetler gösteriyoruz. Gönüllülüğü ve özveriyi ilke edindik. BUİKAD’ın gerçekleştirdiği en önemli etkinliklerden biri olan ‘İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri Töreni’ bizim için çok önemli. Bu törenin 15.sini 8 Mart Cuma günü Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşecek. 7 ayrı kategoride belirlenen kişilere ödül verilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş başta olmak üzere bir çok sponsorumuz var ve bu sponsorlar gün geçtikçe artıyor. Herkese teşekkür ediyorum.”  Bu yıl da ulusal ölçekte düzenlenen ödül töreninde 7 ayrı kategoride, belirlenen isimlere ödül vereceklerini söyleyen Şençayır, bu kategorileri şöyle sıraladı: 1. Bursa'nın en başarılı iş kadını 2. Bursa'nın en başarılı girişimci iş kadını 3. Bursa'nın en başarılı kadın yöneticisi 4. Yılın kadını destekleyen şirketi 5. Yılın fark yaratan kadını 6. Yılın en başarılı iş kadını 7. BUİKAD özel ödülü Bu yıl Cumhuriyetin 100.yılı münasebetiyle 4 farklı ödül daha verilecek:

Cumhuriyet'in 100. Yılı Özel Ödülleri:

1. Bilimde kadın 2. Sporda kadın 3. Akademide kadın 4. Sanatta kadın

Başkan Şençayır, BUİKAD ve ödül töreni hakkında bilgilendirmelerde bulunmasının ardından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüyle toplantıyı sonlandırdı:

"'Dünyada her şey kadının eseridir. Kadınlarımız eğer milletimizin gerçek anası olmak istiyorlarsa erkeklerden daha aydın ve faziletli olmak için çalışmalılardır.' BUİKAD olarak; atamıza layık olabilmek için onun gösterdiği yolda ilerlemeye kararlılıkla devam edeceğiz."