BUİKAD, ‘İş Yaşamında Başarılı Kadınları Ödüllendirme Töreni’ 28 Şubat’ta gerçekleşecek

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 16.’si yapılacak “İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri Töreni” bilgilendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2025 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2025 11:36

Holiday Inn Bursa City Centre’da gerçekleşen basın toplantısına BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır ve yönetim kurulu katılım sağladı. BUİKAD 156 ÜYE’YE ULAŞTI Başkan Şençayır, kadının rekabetçi iş dünyasında varoluşunu güçlendirmek hedefiyle 2007 yılında kurulan BUİKAD’ın 10 kurumsal üye olmak üzere toplam 156 üyeye ulaştığını belirtti. Üyelerin, 31 farklı sektörel dağılım ve faaliyet alanına sahip olup, yoğunluklu olarak sanayi ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösterdiğini açıklayan Başkan Şençayır, Otomotiv, tekstil, inşaat, hukuk, sağlık gibi alanlara odaklandıklarını ifade etti. Üyelerin, gerek iş hacimleri gerekse üretim ve hizmet performanslarıyla Bursa ekonomisine önemli katkılar sağladığının altını çizen Başkan Şençayır, “Yıllık ciro toplamları 40 milyar TL’nin üzerinde olup, yaklaşık 22 bin kişilik istihdam sağlamaktadırlar.” dedi. BUİKAD NELER YAPTI? “İşte böylesine güçlü bir yapıya sahip olan BUİKAD, önemli projelere ve faaliyetlere imza atmaktadır.” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Şençayır, proje ve faaliyetleri açıkladı: • Bu dönem Kamu, STK ve Özel Sektörle İş Birliği Komisyonumuzu kurduk. Komisyonun amacı, kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörlerin karşılıklı fayda ve toplumsal ilerleme için etkili bir şekilde iş birliği yapabilecekleri sinerjik bir ortam yaratmaktır. • She Globe Trade – Kadın Girişimciler İçin Küresel Ticarette Yeni Ufuklar projemizi hayata geçirdik. Paydaşlarımız olan BTSO, BEBKA, İl Ticaret Müdürlüğü, UİB, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve TÜMKAD ile birlikte başarılı bir şekilde yol almaktayız.

BUİKAD NEYİ AMAÇLIYOR? BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, BUİKAD’ın amaçlarını sıraladı: • Kadın girişimcilerin yetkinliklerini, iş ağlarını ve uluslararası ticarete katılma fırsatlarını artırmak, • İhracat yapan kadın girişimcilerin pazar payını geliştirmek, • İhracat yapmak isteyen kadın girişimcileri desteklemek. • Dijital Dönüşüm Komisyonumuz tarafından yürütülen WomanCode – Dijital Gelecek İçin Kadınları Güçlendirme projemizde amacımız, kadınların dijital yetkinliklerini artırmak, dijital girişimciliği teşvik etmek ve liderlik rollerinde kadınları güçlendirmektir. Aynı zamanda üniversite öğrencilerinin farkındalığını artırarak dijital iş gücüne hazırlanmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Proje adımlarını paylaşan Başkan Şençayır, “İlk etapta BUİKAD üyelerine dijital yetkinlik anketi uygulandı. Çıkan sonuçlarla dijital yetkinlik raporu yayınlandı. Online platformda ihtiyaç duyulan eğitim programları yüklendi. Eğitimler, BUİKAD üyeleri ve üniversitedeki kız öğrencilere açılacak. Eğitim süresi 1 ay olacak. Eğitim aşamasında dijital mentör programı devreye girecek, mentör eğitimleri verilecek ve mentör-menti eşleştirmeleri yapılacak. Eğitimler sonunda ölçme-değerlendirme yapılacak ve katılımcılara sertifika verilecek.” dedi. Dijital Kariyer Çeşitliliği kapsamında açılacak atölyeler: • Dijital okuryazarlık • Kodlama ve programlama • Siber güvenlik • Veri analizi • Sosyal medya yönetimi • Web geliştirme • Dijital pazarlama • E-ticaret • İçerik oluşturma

‘BU İŞ EŞİTLİK İŞİ’ PROJESİ, TİSK’İN YARIŞMASINDA DERECEYE GİRDİ Sosyal Sorumluluk Komisyonumuz tarafından 2022 yılında lansmanı yapılan Bu İş Eşitlik İşi projemiz, geçtiğimiz sene TİSK’in açtığı “Ortak Yarınlar” yarışmasında dereceye girmiştir. Projede, Borçelik, NOSAB Bölge Müdürlüğü ve BUİKAD proje liderliğinde kadın forklift operatörü, kaynak ve punto operatörleri yetiştirilmiştir. Borçelik Teknik Akademi tarafından verilen eğitimlerle mezun olan kadınlar sertifikalarını almış ve sanayi bölgelerindeki işletmelerde istihdam edilmiştir.” KADIN KALİTE OPERATÖRÜ EĞİTİMLERİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI Bugüne kadar 10 vinç operatörü, 16 kaynak operatörü ve 10 forklift operatörü yetiştirildiğinin altını çizen Başkan Şençayır, Şu anda Kadın Kalite Kontrol Operatörü eğitimleri için başvuruların açıldığını 32 kişinin başvurduğunu ve görüşmelerin başladığını dile getirdi. BUİKAD’ın marka projelerinden olan Noktalama Koçluğu projesinin 16 yıldır devam ettiğini söyleyen Başkan Şençayır, “Üniversitelerin 3. ve 4. sınıf kız öğrencileri için farkındalık yaratarak, kariyer adımlarında onlara yol haritası olmak amacıyla BUİKAD üyeleri gönüllü koçluk yapmaktadır. Bugüne kadar 600 kız öğrenciye ulaşılmıştır. Bu projede, Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Mudanya Üniversitesi ile iş birliği protokolleri imzalanmıştır.” diye konuştu.

BUİKAD ÖDÜL TÖRENİ, 28 ŞUBAT TARİHİNDE MERİNOS’TA GERÇEKLEŞECEK İş Yaşamında Başarılı Kadınları Ödüllendirme Törenimiz her yıl geleneksel olarak düzenlendiğini söyleyen Başkan Şençayır, “Geçen yıl Cumhuriyetimizin 100. yılında 15.’sini gururla gerçekleştirdiğimiz ödül törenimizin bu yıl 16.‘sını, 28 Şubat 2025 tarihinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’nda gerçekleştireceğiz.” dedi. Başkan Şençayır, ödül kategorilerini sıraladı: • Yılın En Başarılı İş Kadını • Yılın Fark Yaratan Kadını • Yılın Kadını Destekleyen Şirketi • Bursa’nın En Başarılı Kadın Yöneticisi • Bursa’nın En Başarılı Girişimci Kadını • Bursa’nın En Başarılı İş Kadını • BUİKAD Özel Ödülleri • Yeni Kategori: BUİKAD Fark Yaratan Genç Girişimci Özel Ödülü Ödül Komisyonunun çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü vurgulayan Başkan Şençayır “Değerli Basın Mensuplarımız, Biz BUİKAD ailesi olarak her daim “Kadın güçlenirse, Türkiye güçlenir” mottomuzla yolumuza devam edeceğiz. Sözlerimi tamamlarken, varsa sorularınızı cevaplandırmadan önce 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyor ve “İyi ki varsınız” diyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.