Bursa Büyükşehirin "Yuvanız Yuvası Olsun" basın toplantısı gerçekleşti

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından "Yuvanız Yuvası Olsun" teması ile düzenlenen basın toplantısı, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 12:19

Bursa Büyükşehir Belediyesinin sokak hayvanlarını koruma ve sahiplendirmeye ilişkin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Sokak hayvanlarının sıcak yuvalara kavuşması kapsamında yapılan çalışmalara ilişkin Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından "Yuvanız Yuvası Olsun" teması ile düzenlenen basın toplantısı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde gerçekleşti.

Toplantı öncesinde Bursa Büyükşehir Belediye orkestrasının müzisyenleri tarafından katılımcılara mini bir konser verildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde yaptığı incelemelerin ardından toplantıya geçildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey toplantıda, sokak hayvanları için hazırlanan "Yuvanız Yuvası Olsun" projesini tanıttı. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle tüm vatandaşların hayvanları koruma görevi olduğunu bir kez daha hatırlattı.

"YASAYI İNSANİ BULMUYORUZ"

Başkan Bozbey, "Malesef birçok can dostumuz kötü muamelelerle karşı karşıya kalmaktadır. TBMM'den daha önce geçen ve hayvanların uyutulmasını konu alan yasayı asla insani bulmuyoruz. Onlar birilerinin ifade ettikleri gibi tehlikeli değil, doğanın dengesini koruyan canlılardır." dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHİRDEN MAMA VE AŞI DESTEĞİ

Sahiplenilen hayvanlar için 6 aylık mama, aşı, yuva ve gerekli ihtiyaçların Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edileceğini ifade eden Başkan Bozbey, "Sadece hayvanları sahiplendirmekle kalmıyoruz. Onları sahiplenenlere de destek oluyoruz." ifadelerini kullandı. Hayvanların sahiplenilmesi konusunda sadece bireylerin değil kurumların da teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Bozbey, "Bu proje ile büyük bir değişim başlatabiliriz ve büyük bir değişim öncüsü olabiliriz." ifadeleriyle kurumları da hayvan sahiplenmeye davet etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin iştirakler dahil tüm kurumlarının birer hayvan sahipleneceğini dile getiren Başkan Bozbey Bursalıları da hayvan sahiplenmeye davet ederek "İnanıyorum ki yuvanız yuvası olacak." dedi.