Bursa'nın Beşevler Mahallesi'nde çocuklar için oyun alanları yetersiz

Bursa'nın Beşevler Mahallesi'nde yaşayan çocuklar, oyun alanı sıkıntısıyla boğuşuyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2024 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2024 15:49
https://www.herkesduysun.com/

Bursa'nın Beşevler Mahallesi'nde yaşayan çocuklar, oyun alanı sıkıntısıyla boğuşuyor. Mahalledeki dar sokaklar, çocukların rahat ve güvenli bir şekilde oyun oynamasını engelliyor. Mahalle sakinleri, çocukların sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak nitelikte oyun alanlarının eksikliğinden endişe duyuyor.

“GÜVENLİ OYUN ALANLARI İSTİYORUZ”

Mahalledeki birçok aile, çocuklarının sokaklarda oynamaktan kaçındığını belirtiyor. Dar sokaklarda araç trafiğinin yoğunluğu ve güvenlik endişeleri, çocukların açık havada özgürce vakit geçirmesini zorlaştırıyor. Anne ve babalar, çocuklarının sağlıklı bir şekilde oyun oynaması için daha fazla park alanı talep ediyor.

ÇOCUK PARKLARI YETERSİZ

Beşevler Mahallesi sakinlerinden Orhan Yıldırım, semtinde bulunan çocuk parklarının yetersizliği ile ilgili yaptığı açıklamada, “Çocuk parkı yok denecek kadar az. Bir iki tane var onlar da küçük yaştaki çocuklara göre yapılmış. Üç yaşındaki oğlum ile beraber oyun oynayacak park bulamayınca, ücretli oyun alanlarına gidiyoruz. Bunun yanı sıra dar sokaklarda oynamak zorunda kalan çocuklar için trafik yoğunluğundan endişe duyuyoruz.” şeklinde konuştu.