Bursa Osmangazi Belediye Başkan adayı Erkan Aydın’ın proje lansmanı gerçekleşti

Yerel seçimler yaklaşırken, Belediye başkan adaylarının çalışmaları da hız kazandı. Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi Osmangazi Belediye Başkan adayı Erkan Aydın, Altın Ceylan’da Proje Lansmanı gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 11:49
ESMANUR GÜLBAHAR/ MUSA YEŞİLDAĞ/M.TAHA ÇELİKBAŞ HERKES DUYSUN

Proje tanıtım lansmanına;CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca KayışoğluKayıhan PalaHasan Öztürk, Orhan Sarıbal, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katılım sağladı.

CHP Osmangazi Belediye Başkan adayı Erkan Aydın’ın proje lansman toplantısı “Osmangazi’nin Son 15 Yılı Nasıl Geçti?” adlı film ile başladı. Filmde trafik sorunu ve harabeye dönen evler dikkat çekti.


Osmangazi’yi değiştirmek için aday olduğunu vurgulayan Erkan Aydın, “15 yılda hiçbir şey yapmayanlar 16. yılda bir şeyler yapmayı vadediyor. Osmangazi, 15 yıl kaybetti. Bunu değiştirmek için adayız. Hem Büyükşehir’de hem Osmangazi’de hem de 17 ilçede adayız. Osmangazi Bursa’dır, Bursa, Osmangazidir.” diyerek sahnede bulunan boş koltuğun kaldırılmasını istedi.


KENTSEL DÖNÜŞÜM

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından 21 gün Kahramanmaraş’ta kaldığını söyleyen Aydın, Elbistan ile Osmangazi'nin yapısının çok benzediğine dikkat çekti.


Projelerini açıklayan Erkan Aydın ilk projesinin ‘Kentsel Dönüşüm’ olduğunu söyledi. Bu kapsamda Osmangazi’de yapılacaklar; -Depreme ön hazırlık -Deprem öncesi konteynır kentlerin oluşturulması -Gerçekçi, uygulanabilir halk dostu dönüşüm -Akıllı Şehircilik/Akıllı Şehir 


YAŞANABİLİR, NEFES ALINABİLİR, YEŞİL BİR OSMANGAZİ

‘Yeşil Bursa, gri Bursa oldu. Osmangazi’de hava kirliliğinden nefes alınmıyor.’ diyen Erkan Aydın, ikinci projesinin ‘Çevre Dostu Osmangazi’ olduğunu belirtti.

Aydın, bu kapsamda yapılacakları açıkladı:

-Yağmur sularının depolanması ve yeniden kullanımı -Güneş ve rüzgar enerjisi -Hava kirliliğinin önlenmesi ve sıfır emisyon hedefi -Çöpsüz, tertemiz bir Osmangazi -Atık yönetimi ve geri dönüşüm

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Aydın, bir diğer projesinin ‘Sosyal Belediyecilik’ olduğunu söyledi.

“OSMANGAZİ MEYDANI'NA KAÇ PARA HARCANDI?”

Osmangazi Meydanı hakkında görüşlerini belirten Aydın, meydanı Belediye çarşısına benzetti. Aydın, “Osmangazi Meydanı’nın 3 kat aşağısından dere geçiyormuş. Sağlamlaştırmak için durmadan kazık çakmışlar. Bu meydana ‘Buraya kaç para harcandı?’ diye soruldu. Cevabı bilinmiyor. Basın, 3 milyar gibi bir paradan bahsetti. 3 milyarı betona gömerseniz, bu milletin hakkını yersiniz. 3 milyardan bin tane kreş yapılır. İsrafı keseceğiz.” ifadelerini kullandı. OSMANGAZİ'DE UYUŞTURUCUNUN ÖNÜ KESİLECEK 
 ‘Sosyal Belediyecilik’ kapsamında spor ve sağlık yatırımları yapılacağını vurgulayan Aydın, uyuşturucu maddelerin önünün kesileceğinin altını çizdi. Gençleri spor’a yönlendirmek için uğraşacaklarını belirten Aydın, “En düşük suç oranı Yenikaraman Mahallesi'ndedir çünkü 6 yaşından 18 yaşına kadar spor var. Gökhan Gönül, Tufan Şen buradan çıktı. Bu çocuklara spor hedefini vermemiz gerekiyor. Belediye kaynaklarını buraya harcamalıyız.” dedi. 
 OSMANGAZİ'DEN KADINLARA DESTEK Kadınlara yönelik çalışmalarını anlatan Aydın, kadın kooperatiflerinin destekleneceğini, meslek edindirme kursları açılacağını, sığınma evleri açılacağını ve şiddetle mücadele edileceğini, kadınların sosyal yaşama katılacağını, girİşimcilik ve ev ekonomisi destek programları yapılacağını ifade etti. OSMANGAZİ'DEN GENÇLERE DESTEKSosyal Belediyecilik kapsamında gençler’e yönelik projelerini açıklayan Aydın, projelerinin e-spor merkezi, dijital bağımlılıkla mücadele, dünya mesleklerini tanıma ve farkındalık programı, motor sporları yarışları, ata sporları ve halk oyunları merkezi, ücretsiz güvenilir internet, istihdam ofislerinin oluşturulması, ihtiyaç sahibi gençlerin eğitim hayatlarına katkıda bulunması, Osmangazi’nin yeniden kültür ve festival şehri olması olduğunu söyledi.

Osmangazi’nin turizm açısından gelişmesi gerektiğini vurgulayan CHP Osmangazi Belediye başkan adayı Erkan Aydın, turizmin olmazsa olmaz olduğunu belirtti.

OSMANGAZİ’DE TARIM PROJELERİ

Osmangazi’de tarımı geliştirmek için uğraşacaklarını belirten Aydın, Gazi Tarım A.Ş kurulacak, yol üstü yöresel pazarlar kurulacak, Tahtakale köylü pazarı yeniden açılacak, el emeği ürünlerin pazarlanması, modern tarım, gıda atıkları ile komposto gübre üretimi yapılacağını söyledi.

BU DEFA OSMANGAZİ

Büyükşehir’de, Osmangazi’de ve meclis üyeliğinde CHP’ye oy verilmesini talep eden Aydın, “Bu defa Osmangazi bu defa Erkan Aydın” diyerek sözlerini noktaladı.