Bursa Osmangazi'de Dünya Çevre Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi

Osmangazi Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü Macera Bursa’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 12:20
ESMANUR GÜLBAHAR/HERKES DUYSUN

Birbirinden eğlenceli ve keyifli etkinliklerin yer aldığı kutlama programına CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mücahit Yıldızhan ve Mutlu Esendemir, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten ve birçok okuldan öğrenciler ile öğretmenler katılımlarını sağladılar.

Etkinlikler, Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin şarkı gösterisiyle başladı. Program, Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten'in konuşmasıyla devam etti.

“Çevre kirliliği insan sağlığını tehdit eder hale geldi. Dünyamızın düşüncesizce kirletilmesi çevre kalitesini de etkilemektedir. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Temiz bir çevrede yaşamak için çevremizi temiz tutmalıyız. 136 Mahallemizden gelen tüm şikayetleri değerlendiriyoruz.” diyen Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, daha sağlıklı, daha temiz bir gelecek temennisiyle dünya çevre gününü kutladı.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM İÇİN HERKES SORUMLULUK ALMALI”

Temiz bir çevre için Osmangazi Belediyesi olarak 24 saat hizmet verdiklerinin altını çizen Osmangazi Belediye Başkan Vekili Mücahit Yıldızhan, “Bugün dünya çevre günü. Osmangazi Belediyesi olarak Başkanımız Erkan Aydın'ın öncülüğünde kararlı bir şekilde çalışıyoruz. Yaşamın sürdürülebilirliği için hepimizin bir sorumluluk alması gerektiğine inanıyorum. Biz, Osmangazi Belediyesi olarak 136 mahallemizde 45 personel 20 aracımızla 24 saat hizmet veriyoruz.  Amacımız sadece yaşanılabilir Osmangazi değil, Nilüfer çayının temiz akmaya devam etmesi, Marmara denizinin temizliği için yaşanılabilir bir dünya hedefliyoruz. Çevreyi korumak ve gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya aktarmak için hep birlikte hareket etmeliyiz. Başkanımız Erkan Aydın’ın sevgi ve saygılarını iletiyorum. 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutluyorum.” dedi.

EN ÖNEMLİSİ HAVA VE SU…

Su, hava ve doğaya sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, “Yaşamak için en çok ihtiyaç duyulan şey havadır. Ardından su gelir. Doğa, insanın koruması gereken şeylerin başında gelir. Temiz bir su, temiz bir doğa.. İnsanlar neden kirletiyor? Bunu anlamak için bugünü düzenliyoruz.

Endüstri devriminden sonra köylerde yaşam kalmadı. Belli şehirlere sıkıştık. Şehirlere olan göç’ü durdurmak ve yaşamı yaygınlaştırmak zorundayız. Metropol şehirler hayatı zorlaştırıyor. Bursa, kocaman bir şehir oldu. Suya, havaya ve doğaya sahip çıkın.” şeklinde konuştu.

Etkinlikler kapsamında en çok atık toplayan okullara ödülleri düzenlenen tören ile verildi. Bu kapsamda en çok atık toplayan okul üçüncüsü Remzi Zümrüt İlköğretim Okulu olurken, ikinci Uludağ İlkokulu, birinci ise Başaran İlkokulu oldu.

Etkinliklere katılım sağlayan, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çınar Anadolu Lisesi, Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mihraplı Abdülkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Hamitler Toki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne teşekkür sertifikası verildi.

Ardından CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, en çok atık toplayan okulun öğretmenini ve öğrencilerini Ankara’da misafir edeceğini söyledi. Başkan Vekili Yıldızhan ise, 1.2.ve 3. olan okulları Osmangazi Belediyesinin Değirmenpark Tesisleri'nde ağırlayacağını söyledi.

Gün boyu devam edecek etkinlikler kapsamında geri dönüşüm atık eşleştirme yarışması düzenlenecek.

Okulların hazırlamış olduğu çevre ile ilgili fotoğraf ve karikatür sergisi katılımcıların beğenisine sunulacak.

Ayrıca, öğrenciler tarafından atık materyallerden hazırlanan yaratıcılık çalışmaları da etkinlik alanında yerini alacak.

Katılımcılar, geri dönüşüm atölyesinde gerçekleştirilecek çalışmalar ile çevre dostu uygulamalar hakkında bilgi sahibi olacak.

Birbirinden renkli stantlar, atölyeler ve etkileyici sunumlarla gerçekleştirilecek 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamaları sonunda katılım sağlayan öğrenci ve vatandaşlara tohumlu kalem, kumbara ve fidan dağıtımı yapılacak.