Bursa Sinema Günleri (T)ALAN gösterimi ile başladı

Kültür ve sanatı daha ulaşılabilir kılma hedefi ile çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı 'Bursa Sinema Günleri', Bursa’nın yaşam kaynağı olan Uludağ’ın ‘zaman’, ‘yaşam’ ve ‘talan’ üçgenindeki tarihi serüvenini anlatan (T)ALAN isimli belgeselin gösterimi ile başladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 12:56

Kentin sadece salonlarının değil, meydanlarının, mahallelerinin ve sokaklarının da sanatın ışığı ile aydınlanması hedefiyle hareket eden Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda düzenlediği etkinliklere bir yenisini “Bursa Sinema Günleri” ile ekledi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan ve Eylül ayı sonuna dek sürecek etkinliğin ilk gününde Bursa Muhalif Gazetesi imzalı (T)ALAN belgeseli gösterildi. Gökdere Vadisi Setbaşı Şehir Kütüphanesi Üftade Konferans Salonu girişinde düzenlenen açık hava etkinliğine, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Aksoy, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Kültür Şube Müdürü Nazan Akdoğan, akademik odaların ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Bursa Muhalif Gazetesi ekibi ve Bursalılar katıldı. Bursa’nın hayat kaynağı olan Uludağ’ın “zaman”, “yaşam” ve “talan” üçgenindeki tarihi serüvenini anlatan, Uludağ’ı korumak için verilen mücadeleyi mücadelenin aktörlerine anlattıran belgesel, ilgiyle izlendi.

Belgeselin hemen ardından “Uludağ varsa Bursa var, Uludağ yoksa Bursa yok” teması ile gerçekleşen söyleşide ise Bursa Barosu Çevre Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Eralp Atabek, DOĞADER Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Güler, Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek ve Türkiye Ormancılar Derneği Bursa Temsilcisi Cemal Türeyen tarafından Uludağ’ın mevcut durumu, önemi, neden ve nasıl korunması gerektiği ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.

Bursa Sinema Günleri, Gökdere’nin yanı sıra Kültürpark Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde birbirinden değerli filmlerin gösterimi ile 29 Eylül akşamına dek devam edecek.