Bursa Yenişehir Havalimanı uçuşları bilgilendirme toplantısı gerçekleşti

Bursa Kültür Tanıtım ve Turizm Birliği ile girişimler neticesinde başlayacak olan iç hat ve dış hat uçuşları ile ilgili bilgilendirme yapmak için Bursa'ya gelen Sunexpress Havayolları Türkiye Satış Müdürü Hatipoğlu, istişare toplantısında konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 15:28

Sunexpress Havayolları Türkiye Satış Müdürü Murat Hatipoğlu, Bursa Kültür Tanıtım ve Turizm Birliği ile Sunexpress Havayolları’nın girişimleri neticesinde başlayacak iç hat uçuşları ve planlanan dış hat uçuşları hakkında bilgilendirme yapmak üzere Bursa’ya geldi. Bu kapsamda Bursalı Turizm Profesyonellerinin katılımı doğrultusunda Almira Otel’de bilgilendirme ve istişare toplantısı gerçekleşti.

Toplantıya, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Sunexpress Havayolları Türkiye Satış Müdürü Murat Hatipoğlu, Yıldırım Belediye Başkanı ve Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Başkanı Oktay Yılmaz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kamil Özer, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, önceki dönem AK Parti Bursa milletvekili Mustafa Esgin, Bursa Yenişehir Havalimanı Müdürü Mustafa Bozkurt ve turizm profesyonelleri katılım sağladı.

Program, Bursa Yenişehir Havalimanı Müdürü Mustafa Bozkurt’un sunumuyla başladı. Müdür Bozkurt, Bursa Yenişehir havalimanıyla ilgili bilgi verdi.

​​​​​​YENİŞEHİR HAVALİMANINDA HAFTADA 15 UÇUŞ GERÇEKLEŞİYOR

Havalimanı uçuş faaliyetlerinin artmasını ön görerek 2000 yılında başlanılan projeyle yolcu sayısını 2 bin 500’e çıkardıklarını dile getiren Müdür Bozkurt, “10 bin metrekare kapalı 10 bin metrekare açık olmak üzere kargo terminalimiz mevcuttur. Havalimanında 2 ana pist mevcuttur. Acil durumlar için kullanılan askeri pist olarak tasarlanan bir pist var. Sivil hava ulaşımına katkı sağlıyor. Bir haftalık toplamda 15 uçuş gerçekleştiriliyor. Sunexpress’in bizden talep etmesi üzerine Antalya ve Çukurova uçuşları için gerekli yardımlar ve destekler verilmiştir. Havalimanında eğitim uçuşları artmaya başladı. Dünyada ve Türkiye’de pilot açığı var. Pilot yetiştirmek adına öğrenci kabul etmeye başlandı. ” dedi.

SUNEXPRESS YENİŞEHİR HAVAALANINDA…

Bursa Yenişehir havalimanının Bursa’nın turizmi açısından oldukça önemli olduğunu ve bu havalimanını genişleteceklerini belirten Müdür Bozkurt, “Sunexpress ile uçuş gerçekleştirmenizden ve sizleri havalimanında ağırlamaktan onur duyarız.” şeklinde konuştu.

SUNEXPRESS UÇUŞLARI 16 KASIM’DA BURSA’DAN BAŞLIYOR

Bursa’nın turizme ve havacılığa verdiği önemi görmekten oldukça memnun olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Sunexpress Havayolları Türkiye Satış Müdürü Murat Hatipoğlu, “Bu birliği görmekten inanılmaz mutluyum. Buradaki yüksek katılımcı sayısı bile Bursa’nın ilgilisi gösteriyor. Sunexprees 16 yıl önce ilk Bursa uçuşlarını gerçekleştirdi. Sunexpress 16 Kasım itibariyle yeniden Bursa uçuşlarını gerçekleştiriyor. Bursa çok gelişen ve hızla ilerleme bir şehir. Kasım ayının ilk 2 haftasında iç hatlarda 12 destinasyon açacağız. Bu destinasyonların hepsini devamlılık ve sürdürülebilirlik çerçevesinde yapmak istiyoruz. Yeni destinasyonlar ekleyerek uçuş sayısını artırmak istiyoruz.” diye konuştu.

35 YILLIK BİR HAVAYOLU: SUNEXPRESS

Sunexpress Havayolları Türkiye Satış Müdürü Murat Hatipoğlu, Sunexpress’in hikayesini anlatarak firma ile ilgili genel bilgileri paylaştı. Sunexpress’in 1989 yılında tek bir uçakla kurulduğuna dikkat çeken Murat Hatipoğlu, İlk uçuşun ise Antalya’dan Frankfurt’a gerçekleştiğini söyledi. Hatipoğlu, “Sunexpress 35 yıllık bir havayoludur. Bir vakıf şirketi olarak düşünebiliriz. Kuruluş amacı ise Avrupa vatandaşlarının Türkiye’ye uçuşlarını sağlamasıdır. 35 ülkeden 4100 personelimiz mevcuttur. Büyük bir çoğunluğu ise Antalya merkezdedir. 2006 yılında Antalya’nın yanı sıra Ege bölgesine uçuşlar başladı. Sunexpress yüzde 85 oranında yurtdışı yolcusu taşıyor. Sunexpress’in vizyonu Türkiye turizmini desteklemektir. Uçak filomuz oldukça gençtir. 189 koltuk vardır ve tamamı ekonomi sınıfıdır. Ek hizmetler vardır. Toplam 100’ün üzerinde destinasyona uçuş gerçekleştiriyoruz.” dedi. Sunexpress Havayolları Türkiye Satış Müdürü Murat Hatipoğlu’nun konuşmasını ardından sunexpress uçak kabinlerinin içini gösteren bir tanıtım videosu gösterildi.

BURSA UÇUŞLARI NASIL OLACAK?

Bursa uçuşları üzerine çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Hatipoğlu, “Kasımın ikinci haftası itibariyle Bursa’dan uçuşlar başlıyor. Bursa’nın taleplerini değerlendirdik ve Almanya, Balkanlar, Ortadoğu, Samsun ve Gaziantep yönünde olduğunu gördük.” ifadelerini kullandı. Ardından uçak üretimini anlatan bir film sunumu yapıldı.

Türkiye’nin 10 yıl sonra havacılıkta büyük yol kat edeceğini ifade eden Müdür Hatipoğlu, “Uçağın yerde durmasının anlamı yoktur çünkü yakıt hariç tüm maliyetler aynıdır. Sunexpress, yeni hatlar ve yeni destinasyonlar icra etmek durumundadır. Bursa uçuşlarının yeniden başlamasından dolayı çok heyecanlı olduğumu yeniden sizinle paylaşmak isterim, destekler için teşekkür ederim.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

MİLLETVEKİLİ ESGİN: YENİŞEHİR HAVALİMANI, İSTANBUL HAVALİMANLARININ ALTERNATİFİDİR

Bursa’nın ulaşılabilir bir şehir olması gerektiğini vurgulayan AK Parti 27.dönem Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, “Türkiye, ekonominin ikinci büyük şehridir. Bursa’nın ulaşılabilir olması gerekiyor. Balat’tan Yenişehir’e 20 dakikada ulaşılabiliyor. Bugün tarihi bir gündür. Sunexpress Havayolları Türkiye Satış Müdürü Murat Hatipoğlu’na teşekkür ediyoruz. Bursa havalimanı, doluluk oranı her geçen gün artan İstanbul havalimanlarının alternatifidir. Bursa, her anlamda önemli bir şehir. Bursaspor sayesinde bir birlik görüyoruz. Ortak çerçevede buluşacağımız bir diğer nokta Bursa havalimanıdır. Sunexpress’e verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

"BURSALILIK BİLİNCİNİN GELİŞMESİNİ ÖNEMSİYORUZ"

Bursa’nın tanıtımına dikkat çekerek konuşmasına başlayan Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Başkanı ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Sunexpress ile birlikte gerçekleştirdiğimiz tanıtım programına hepiniz hoşgeldiniz. Biz turizm tanıtma birliği olarak sektör temsilcileri ile bir araya gelip, sektörün ihtiyaç ve taleplerini paylaşarak bir yol haritası gerçekleştiriyoruz. Bursa’yı tanıtacağız. Bursalılık bilincinin gelişmesini önemsiyoruz. İnsanlar, Bursa’ya geldiklerinde büyüleniyorlar. Geçmişten bugüne Bursa’mızın tanıtılması adına çok çalışmalar yapıldı. Restorasyon, yeşil kimlik, sahiller ve oteller ile ilgili çok çalışmalar yapıldı fakat yetmez. Sunexpress’in Antalya ve Çukurova uçuşları ile ilgili bilgilendirmeler yapacağız. Ben inanıyorum ki, çok yakında yurtdışı destinasyonlarda açılacak. Bursa, sizinle güzel.” ifadelerini kullandı.

ÇUKUROVA VE ANTALYA’YA EKONOMİK UÇUŞLAR BAŞLIYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Sunexpress şirketinin Yenişehir’den Çukurova ve Antalya’ya uçuşlar başlatacak olmasını hem turizm camiası hem de Bursalılar adına memnuniyetle karşıladığını belirtti.

"YILLARDIR ‘YENİŞEHİR HAVAALANI NE OLACAK’ DİYE SORUYORDUK"

Özellikle Bursalıların Yenişehir havaalanını kullanmayı alışkanlık edinmeleri gerektiğinin altını çizen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Yıllardır ‘Bursa Yenişehir havaalanı ne olacak?’ diye bir düşüncemiz vardı. Kasım itibariyle 2 destinasyona uçuşlar başlıyor. Özellikle Bursalıların, Yenişehir havaalanını kullanma alışkanlığını edinmeleri gerekiyor. Sabiha Gökçen’e giden Bursalılar, Yenişehir’i kullanırlarsa Sunexpress’in yanı sıra birçok havayolu şirketi gelecektir. Turizmin bel kemiği, insanların hareketliliğidir. Araçla 10 saatte gideceğiniz yolu, havayolu ile 1 saatte gitmeniz mümkündür. Çukurova ve Antalya’ya Yenişehir’den uçuşlar başlıyor. Hem turizm camiası hem de hemşerilerim adına bu gelişmeyi memnuniyetle karşılıyorum.” dedi Başkan Bozbey son olarak, Sunexpress’in turizme sağlayacağı faydanın yanı sıra çevre dostu misyonununda dünyada ilgi topladığını belirterek firmaya teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Sunexpress Havayolları Türkiye Satış Müdürü Murat Hatipoğlu, merak edilen soruları cevapladı.