Bursa Yıldırım’daki AVM eksikliğinin sebebi ne?

Bursa’nın en kalabalık ilçelerinden biri olan Yıldırım ilçesi, sosyal alanlar ve imkanlar açısından, diğer ilçelere kıyasla geride kalmış durumda. Bu eksikliğin sebebi ne? Bu eksikliğin önüne nasıl geçebiliriz?

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2024 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2024 16:39
https://www.herkesduysun.com/

AVM kavramı günümüz gençleri için sosyalleşme açısından oldukça önemli bir kavramdır. İnsanlar AVM’lerde yemek yer, alış-veriş yapar, sinemaya gider, gezer tozar. Bursa’da oldukça popüler olan 8-9 tane AVM vardır. Fakat bu AVM’lerin hiçbiri, Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunmamaktadır. Ayrıca Yıldırım ilçesi, Bursa’da nüfusun en yoğun ilçelerden bir tanesidir. Bu AVM eksikliği de Yıldırım gençlerini, vatandaşlarını uzak bölgelerdeki AVM’lere gitmek mecburiyetinde bırakıyor ve bu durum Yıldırım vatandaşlarının günlük hayatlarını zorlaştırabiliyor.

Görüşünü aldığımız bir Yıldırım ilçesi vatandaşı, konu ile ilgili “Yıldırım ilçesindeki tek sorun AVM’lerin olmaması değildir. Aynı zamanda sosyalleşme alanları da oldukça az. Evlerimizin yakınlarında AVM olmaması bizim işimizi oldukça zorlaştırıyor. Çünkü gezmek için dışarı çıktığımızda, kimi zaman AVM’ye gidip alış veriş yapmak, sinemaya girmek, gezmek istiyoruz. Bunun için de genellikle Nilüfer ilçesindeki AVM’leri tercih ediyoruz. Eğer yakınlarımıza AVM yapılsaydı tabii ki onları tercih ederdik. Yıldırım’ın bu konuda eksik kalması bence çok büyük bir sorun.” ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra, yerel esnaf da ilçeye yeni iş imkanları, turistlerin artması, popülasyonun artması gibi nedenlerden dolayı Yıldırım ilçesine AVM yapılma fikrini oldukça mantıklı buluyorlar.