CHP Mudanya Belediye Başkan adayı Deniz Dalgıç, projelerini anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, Montania Hotel'de projelerini ve hedeflerini anlatacağı basın toplantısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 14:49

ESMANUR GÜLBAHAR/ AHMET GÜNAY/ HERKES DUYSUN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, Montania Hotel'de projelerini ve hedeflerini anlatacağı basın toplantısı düzenledi. 


MUDANYA’DA BÜTÜN PROJELER TARIM VE TURİZM ÜZERİNE..


Mudanya’nın tarım ve turizm ile kalkınması gerektiğini vurgulayarak sözlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, “Ülkemiz ekonomik sıkıntılar içerisinde, böyle olunca yerel yönetimlerin önemi arttı. Sorunları ve çözümleri biliyoruz. Sizlerle, uzmanlarla, sivil toplumlarla ve Mudanyalı hemşerilerimizle birlikte sorunları çözmek istiyoruz. Mevcut belediye başkanımıza teşekkür etmek istiyorum kendisi 10 yıldır görevdeydi. Görevi ondan devralıp onun başlattığı projeleri daha ileriye götürmek istiyoruz. Mudanya mütarekesi çok önemli bir olaydır. Türkiye Cumhuriyetinin ilk defa muhatap alındığı bir ateşkes antlaşmadır. Türkiye Cumhuriyeti devleti resmen tanınmıştır. Cumhuriyetçi bir aileden geliyorum. Ortalama 45 kilometrelik bir sahil şeridimiz var ve aynı zamanda Mudanya, tarım ürünleri ile önde gelen bir kent. Bunların daha iyi tanıtılması gerektiğini düşünüyoruz. Bunlarla ilgili projelerimiz var. Mudanya’da orta yaş üzeri, emekli nüfusumuz fazla. Çiftçilikle geçinen köylerimiz var. Gençlerimiz buralarda geçimlerini sağlayamadıkları için köylerimizden kaçıyorlar. Mudanya’nın tarım ve turizm ile kalkınması gerektiğini düşünüyoruz. Bütün projelerimiz bu yönde. Önemli arkeolojik projeler var. Bunların ortaya çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz.”

“MUDANYA’DA KADINLAR VE GENÇLER ÜRETİME KATILACAK”

Sosyal belediyeciliğin önemine değinen Dalgıç, “Tarım ile turizmi birleştirdiğimizde popüler olan gastronomi turizmini önemsiyoruz. Mudanya’da maalesef kadınlarımız ve gençlerimiz ekonominin içerisinde değiller. Onları ekonominin içerisine çekmemeliyiz. Sosyal belediyecilik bizim için çok önemli. Mudanya, fay hattının yanındadır. Bu konu, önceliklerimizden biridir. Kişi, evinde kendisini huzurlu hissetmelidir.” dedi. 
 Bu çıktığımız yolda başarılı olacağımıza inanıyoruz diyen Dalgıç, ekiplerinin liyakatlı ve çok güçlü olduğunu ifade ederek sözlerini noktaladı.