Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm sürecinde anahtarlar hak sahiplerine teslim edildi

Bursa Yıldırım Belediyesi’nin Çınarönü Mahallesi’nde başlattığı rezerv alanı kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslim heyecanı yaşandı. Modern yaşam alanlarına kavuşan vatandaşlar, yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu paylaştı.


Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 11:28

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Çınarönü Mahallesi’nde hayata geçirilen rezerv alanı kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi. Proje kapsamında hak sahiplerine modern konutlarının anahtarları, düzenlenen törenle teslim edildi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte mahalle sakinleri, daha güvenli ve modern bir yaşam alanına kavuşmanın sevincini yaşadı.

Programda, Yıldırım Kaymakamı Metin esen, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, basın mensupları ve vatandaşlar yer aldı. Konuşmalarını yapmak üzere sahneye davet edilen Başkan Yılmaz, şöyle konuştu:

“HEDEFİMİZ KENTİ YENİLEMEK”


En büyük hedeflerinin kenti yenilemek olduğunu belirten başkan Yılmaz “Öncelikle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, törene hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. Kıymetli hemşerilerim hepinizin malumu Bursa bir deprem kenti. Mevcut yapı stoğumuzu gözden geçirip, yerel yönetimler çerçevesinde en büyük hedefimiz kenti yenilemek. Şu anda da yoğun bir şekilde devam eden çalışmalarımız ile birlikte, birçok mahallemizde cok hızlı bir dönüşüm projesi gerçekleştireceğiz. Sadece eski binaları yıkıp yerlerine yeni bina yapmıyoruz. Çarpık yapılaşan bu şehirde yaşamın da dönüştürülmesi gerekiyor. Yaptığımız çalışmalar bir ıslah çalışması, iyileştirme çalışması. Şu anda yıldırımın tam 26 noktasında kentsel dönüşüm projesi mevcut. Buradan aldığımız destekle, hemşerilerimizden aldığımız destekle, Yıldırım’da 30.000 yeni konut üretmeyi hedefliyoruz. Kentsel dönüşüme destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kaçak yapılaşmaya da son vermemiz gerekiyor, belediye olarak bu işe en erken müdahale eden biziz.”sözlerini kullandı.

Törene katılan Yıldırım Kaymakamı, Metin Esen ifadelerine şunları ekledi:

“KENTİMİZ GELİŞİYOR”

Kentin geliştiğini belirten Kaymakam Esen “Mahalle muhtarımızın yüzü gülüyor mutlu, mahallemizin ve kentimizin çevresi gelişiyor. Bu gelişmeleri görmekten dolayı bizlerde büyük bir mutluluk içersindeyiz. Yıldırım ilçemizde her gün önünden geçmiş olduğumuz, temel atmasında yer aldığımız bu projenin güzel ve başarılı bir iş olduğunu gördük. Genç çocuklarımızın güvenli bir şekilde oynayacağı parktan, araç sahipleri için otoparktan tutun her şeyin tam olduğu bir proje. Kentsel dönüşüm için çalışan belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum.”dedi.