Cumhuriyet Halk Partisi'nin 101. yılına Bursa’da coşkulu kutlama!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 101. kuruluş yıl dönümü, Bursa’da il başkanlığı tarafından düzenlenen programla Merinos AKKM’de gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 21:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 21:09

CHP’nin 101. yılı dolayısıyla Bursa’da düzenlenen kutlamalara yoğun katılım gerçekleşti. Etkinlikler, demokrasi, özgürlük ve eşitlik vurgusuyla coşkulu anlara sahne oldu.


 Programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan, Mustafa Kemal Paşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Karaatlı Özgür, CHP Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Elifnur Yamak katılım gösterdi.

Programın açılış konuşmalarını yapmak üzere sahneye davet edilen, Bursa CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş şöyle konuştu:

“BİZE HAK VERECEKLER”
 Kendilerine hak tanınacağını belirten Başkan Yeşiltaş “İnanıyorum ki, bizlerin halkçı pratiğiyle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’ni dinlemeye başlayanlar hak verecek, hak verenler sevecek, sevenler sahiplenecek ve önümüzdeki ilk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi, Bursa’da açık ara farkla birinci parti olacak! Türkiye'de açık ara farkla iktidar olacak! Ve Çankaya'da Cumhuriyet Halk Partili bir Cumhurbaşkanı oturacak!

Değerli Yoldaşlarım, mücadele alanımızı genişletme ve partinin mücadele gücünü artırma zorunluluğu her geçen gün daha önemli hale geliyor. Eğer yaşadığımız ülkede biri şu sözleri söylüyorsa, partinin kapsayıcılığını arttırmaktan başka çaremiz yoktur.Geçen gün geçmiş dönemde bakanlık yapmış AK Partili bir milletvekili, “Eğitimin amacını bilgi vermek değildir. Çocuklara Allah korkusu ve kuldan utanma duygusu vermektir.Ben buradan şunu söylemek istiyorum: Bu ülkede yaşayan çocuklar AK parti’nin vereceği eğitime ihtiyaç duymayacak kadar iyi yürekli ve temiz! Ama bu ülkede Allah’tan korkmayan kuldan utanmayan birileri varsa onlar işçiye 17.000 lirayı, emekliye 12.500 lirayı reva görenlerdir. Allah’tan korkmayan kuldan utanmayanlar, zenginle gariban her karşı karşıya geldiğinde zenginden yana taraf olanlardır. Sendikaya üye oldukları için İstanbul’da Polonez emekçilerini, Gaziantep’te Akcanlar emekçilerini, Soma'da üç kuruş paraya ciğeri solan Fernas emekçilerini işten atan patronların sırtını okşayanlardır. Bu hayatta çalmadan çırpmadan, onurlu bir şekilde yaşayan işçiler, vergi kaçıran patronları tarafından, mesai ücretlerini  istediği için Kod 46’yla, yani hırsızlık suçuyla işten atılırken, yani işsizlik maaşına ve tazminatına el konulurken, başka bir yerde işe girmesi engellenirken, emekçiye değil, bunu yapan patrona destek çıkanlardır. Bu ülkede Allah'tan korkmayan, kuldan utanmayan birileri varsa, verginin yüzde 89’unu yoksul halktan, yüzde 11’ini zenginden alanlardır. Değerli dostlar. Halkımızın üzerindeki baskı her geçen gün daha yıkıcı hale geliyor. Okuldaki çocuklarımız aç, gençlerimiz işsiz, emekçimiz yoksul, emeklimiz perişan... Bugün ölüm yıldönümü olan büyük usta Ruhi Su’nun sesinden dinlediğimiz o güzel türküde, Pir Sultan Abdal'ın dediği gibi, “Bir değil, beş değil, on değil derdimiz. Gamdan hisar olmuş mekanımız yurdumuz.” Ama buradan bir kez daha tekrarlayalım Ak Part iktidarı yüzünden perişan olan bu ülkenin onurlu halkı, hiçbir zaman endişe etmesin. Her derdin var bir çaresi. Onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi.”sözlerini kullandı.