Kadın Cinayetlerine Karşı Kent Meydanı’nda Adalet Çağrısı

Kadın ve çocuk cinayetlerine dur demek için Bursa Kent Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, CHP Osmangazi Gençlik Kolları’nın düzenlediği basın açıklamasına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 18:48

Etkinlikte, Özgecan Aslan’ın cinayeti başta olmak üzere son dönemde artan kadın cinayetlerine dikkat çekildi. “Susmayacağız!” sloganıyla toplanan kalabalık, saat 19.00'da başlayan adalet nöbeti ile mesajlarını tüm topluma iletti.

Yerde oturarak sembolik bir protesto gerçekleştiren CHP Osmangazi gençlik kolları üyeleri, kadın cinayetlerine ve taciz suçlarına karşı farkındalık yaratmanın önemine vurgu yaptı. Basın açıklamasını, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın da katılımıyla gerçekleştiren grup, adalet sisteminde kadınların korunması adına daha sert yaptırımların uygulanmasını talep etti.

Etkinlikte yapılan açıklamada, “Kadın cinayetleri ve taciz olayları yalnızca adaletin değil, toplumun tüm kesimlerinin sorumluluğunda. Hepimiz birlikte bu suça ‘dur’ demeli ve kadınların yaşam hakkını savunmalıyız,” denildi.

Saat 18.00'de başlayan etkinlik, gece yarısına kadar süren adalet nöbeti ile sona erdi. Katılımcılar, toplumun her kesiminden destek çağrısında bulunarak, kadın cinayetlerinin son bulması için mücadele edeceklerini vurguladı.