Mudanya 102. Yıl Barış Yolu Ödülü'nün sahibi Prof. Dr. Ayşe Yüksel oldu

Mudanya Mütarekesi’nin 102. yılına özel ‘Barış Yolu Ödülü’nün sahibi Prof. Dr. Ayşe Yüksel oldu. Ayşe Yüksel’e ödülünü, CHP Genel Başkanı Özgür Özel takdim etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 16:10

Prof. Dr. Ayşe Yüksel’e ödülü, 11 Ekim Mudanya Mütarekesi’nin yıldönümü etkinlikleri kapsamında Mudanya Mütareke binası önünde takdim edildi. Dışişleri Eski Bakanı Murat Karayalçın, Mudanya mütarekesi kutlamaları kapsamında ‘Mudanya Mütarekesi Barış Yolu Ödülü’ ile ilgili bilgi verdi.

Karayalçın, “Sayın Hayri Türkyılmaz’a bu ödül etkinliği için teşekkür ediyorum. Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç ise bu etkinliği geliştirmiştir, teşekküre diyorum. Kurulumuz 11 kişiden oluyor, kurulun başkanlığını ise ben yapıyorum. Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkanlara bu ödül veriliyor. Ben, Mudanya’nın kutlu bir kent olduğunu düşünüyorum.” dedi. Mudanya Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü verilecek olan Mudanya Mütarekesi’nin 102. yılına özel ‘Barış Yolu Ödülünün sahibi, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın kurucusu olduğu Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel oldu.

Ödülü Genel Başkan Özgür Özel takdim etti.

Bu ödüle layık görüldüğü için gururlu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ayşe Yüksel, “Bugün, güzel anılar defterine not edeceğimiz bir an yaşıyoruz. Laik Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz. Bugün Mudanya Barış Mütarekesinin imzalanması, Lozan ve Cumhuriyet’in ilanı… Ne mutlu bize, ne mutlu Türk’üm diyene! Bugün, benim için bir gurur oldu. Deniz Dalgıç’ı yürekten kutluyorum. En büyük gururum, burada bulunan İsmet Paşamızın sevgili kızı Özden İnönü Toker’dir. Ayşe Kulin burada ve ona da teşekkür ediyorum. Büyük şansım, Türkan Saylan’dır. Ülkemizin aydınlanmasına, sorunların çözülmesine emek verdim. Türkan hoca derdi ki, ‘Emek, boşa gitmez.’ bugün burada bunu gördüm. İyi ki Mudanya Mütarekesi iyi ki imzalanmış, iyi ki geldiniz, iyi ki varsınız.” dedi. Genel Başkan Özel ve Dr. Yüksel son olarak ‘11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutladı.