Ata tohumlarından elde edilen sebzeler sergileniyor

Ankara'da Pursaklar Belediyesi tarafından Endemik Vadi’deki Ata Bahçesi’nde ata tohumundan üretilen sebzeler, her sene olduğu gibi bu sene de hasat edildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 14:20

Yerli tohumları vatandaşlar arasında teşvik eden, yaygınlaştıran ve ilçe halkına dağıtımını gerçekleştiren Pursaklar Belediyesi, Endemik Vadi’deki Ata Bahçesi’nde her sene yerli tohumdan elde ettiği sebzeleri toplamaya devam ediyor. Bu yıl da yerli tohumdan ürettikleri sebzelerin hasadını gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “Tohum çeşitliliğini artırmak için yaptığımız çalışmalarda sona yaklaştık. Mahsullerimiz çıktı. İki gün süreyle Endemik Vadi'mizde bu ürünlerimizi sergiliyor olacağız. Bu konuya ilgi duyan bütün hemşehrilerimizi yerli tohumlardan ürettiğimiz ürünleri görmeye davet ediyorum. Farklı farklı çeşitten ürünlerimiz var. Gelecek nesillere genetiğine müdahale edilmemiş ürünler bırakmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

2 gün boyunca Endemik Vadi’de meraklılarını bekleyecek olan yerli tohumdan üretilen yeşil biber, kırmızı biber, kavun, karpuz, kırmızı ve yeşil dolma biber, bamya, acı biber, soğan, domates, salatalık, fasulye, mısır, patlıcan vb. gibi birçok sebze sergilenecek.