ABD Texas'ta boru hattının patlaması sonrası çıkan yangın kontrol altına alındı

ABD'nin Texas eyaletinin La Porte kentinde boru hattının patlaması sonucu çıkan yangın söndürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 11:42

ABD basınındaki haberlere göre, 17 Eylül'de başlayan boru hattı yangınının itfaiye görevlilerince söndürülmesi sonrası bölgeden tahliye edilenler de geri dönmeye başladı.

Yetkililer, alevlerin yakınında kalan bir araçta insan kalıntıları bulunduğunu belirtti.

Müfettişler, yangının, söz konusu aracın sürücüsünün bir otoparkın yanındaki çitten geçerek yer üstündeki bir vanaya çarpmasının ardından başladığını söyledi.

Polis ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yapılan ön incelemelerde olayın terör saldırısı olduğuna dair herhangi bir kanıt bulunamadı.

ENERGY TRANSFER ŞİRKETİ, OLAYIN KAZA OLDUĞUNU AÇIKLADI

Energy Transfer şirketi, La Porte kentindeki boru hattının patlamasına ilişkin yaptığı açıklamada, olayı bir kaza olarak nitelendirdi.

Yetkililer, konuyla ilgili cezai soruşturma başlatıldığını kaydetti.

YANGINDA POSTA KUTULARI VE ARAÇLAR KISMEN ERİDİ

Boru hattının yakınında bulunan bölgede posta kutuları ve araçlar yangın sebebiyle kısmen erirken, bir park ise kömürleşerek tahrip oldu.

51 yaşındaki Diane Hutto, evinin ciddi şekilde hasar gördüğünü ifade ederek, "Şimdi ne yapacağımızı bilmiyoruz." dedi.

Hutto, bu tür tesislerin yakınında yaşamanın her zaman bir endişe kaynağı olduğunu ifade ederek, "Artık burada yaşamak istediğimi sanmıyorum. Burada kalmaktan çok korkuyorum." ifadesini kullandı.

17 Eylül'de La Porte kentindeki boru hattının patlaması sonucu yangın çıkmış, bölgeden en az 1000 hane tahliye edilmişti.