İran'dan gözdağı: Daha sert yanıt veririz

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, "İsrail, İran'a yönelik bir adım atmaya kalkarsa daha sert yanıt veririz. Yanıtımız uygun ve hesap edilmiş olur" şeklinde açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 19:27

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta basın toplantısı düzenledi.

"SALDIRI BAŞLATAN BİZ DEĞİLDİK"

İsrail'in Beyrut havaalanına yönelik saldırılarına rağmen Lübnan'a gelmekten korkmadıklarını belirten Arakçi, Lübnan halkı ve devleti ile dayanışmada kararlık mesajı verdiklerini söyledi.

İsrail'e yönelik düzenlenen Gerçek Vaat 2 operasyonunu İran'ın meşru hakkı olarak nitelendiren Arakçi, "Saldırı başlatan biz değildik, Siyonist İsrail rejimi İran'ın egemenliğini hedef alan saldırıları başlattı.

Bu operasyonda İsrail'in aksine sivil yerleşim yerlerini değil askeri noktaları hedef aldık" ifadelerini kullandı.

"DAHA SERT YANIT VERİRİZ"

İran'ın İsrail'e karşı askeri operasyonları devam ettirme niyetinde olmadığını kaydeden Arakçi, "İsrail, İran'a yönelik bir adım atmaya kalkarsa daha sert yanıt veririz.

Yanıtımız uygun ve hesap edilmiş olur" dedi.

"ZİYARETİM NORMAL KOŞULLARDA GERÇEKLEŞMİYOR"

Tahran'ın Hizbullah'ın desteği ve Gazze Şeridi'nde ateşkesle eş zamanlı olarak Lübnan'da ateşkes çabalarını desteklediğini belirten Arakçi, "Lübnan'daki durum olağan olmadığı gibi benim Beyrut ziyaretim de normal koşullarda gerçekleşmiyor.

Ateşkes konusunda Lübnan ve diğer ülkelerin yetkilileri ile temas halindeyiz. Ateşkes çabalarını, Lübnan halkının ve direnişin kabul edebileceği, ayrıca Gazze'deki ateşkesle senkronize olma koşuluyla destekliyoruz.

Lübnan'daki gelişmelere ilişkin Lübnan Başbakanı ve Meclis Başkanı ile yapıcı ve olumlu görüşmelerim oldu" ifadelerini kullandı.