Sinvar'ın hayatını kaybetmesinin ardından Hamas'tan ilk açıklama

Hamas Lideri Yahya Sinvar'ın dün, İsrail güçlerinin düzenlediği operasyonda hayatının kaybetmesinin ardından Hamas ilk resmi açıklamayı yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 15:43

Dün, İsrail'in düzenlediği operasyonda Hamas Lideri Yahya Sinvar'ın hayatını kaybetmesinin arından Hamas'tan ilk resmi açıklama geldi. Açıklama, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil El Hayya tarafından yapıldı.

"DÜŞMANLA GÖĞÜS GÖĞÜSE ÇARPIŞTI"

Halil El Hayya yaptığı açıklamada Hamas Lideri Yahya Sinvar'ın dünkü operasyonda hayatıonı kaybettiğini doğrulayarak, "El Aksa Tufanı savaşının komutanı ve Hamas hareketinin siyasi büro başkanı Komutan Yahya Sinvar'ın yasını tutuyoruz. Sinvar, planlanmamış bir şekilde öne atıldı. Ön saflarda çatıştı ve cepheler arasında hareket etti.Sinvar, son nefesine kadar işgal ordusuyla çarpışarak şehit oldu. Yahya Sinvar en ön safta cihadı sürdürdü. Kardeşleriyle beraber düşmanla göğüs göğüse çarpıştı. Yahya Sinvar, Şeyh Ahmed Yasin, İbrahim Makadma, Şeyh Salih Aruri ve son olarak da İsmail Heniyye'nin yolunu sürdürmüştür. Yahya Sinvar'ın şehadeti, ancak hareketimizin daha çok güçlenmesine sebeb olmuştur. Hamas, liderlerini ve evlatlarını şehitler olarak sunan, kökünü hedeflerine ulaşmak isteyen halkından alan bir harekettir." dedi.

"ESİRLER TESLİM EDİLMEYECEK"

El Hayya Hamas'ın esirler konusundaki tavrının net olduğunu bir kez daha belirterek, İsrail Gazze'den tamamen çıkmadan esirlerin teslim edilmeyeceğini, Hamas'ın bu konudaki tutumunun değişmediğini vurgulayarak, "Gazze'ye yönelik saldırılar durdurulmadıkça, Gazze'den tamamen çekilme gerçekleşmedikçe ve tutsaklarımız cezaevlerinden serbest bırakılmadıkça işgal esirleri geri dönmeyecek." ifadelerini kullandı.

"MÜCADELE ÖZGÜR FİLİSTİN KURULANA DEK BİTMEYECEK"

Hamas'ın, başkenti Kudüs olan ve Filistin'e ait tüm bölgelerde hakim olan bir devlet kurulmadan mücadeleyi terk etmeyeceğini kaydeden El Hayya, ""Hamas, başkenti Kudüs olan ve tüm Filistin bölgelerinde hakim olan bir devletin kurulmasına kadar mücadeleye devam edecek. Hareketimizin liderleri, mücahitlerinden önce kendilerini feda etmektedir. Bu bizim için onurdur. Sinvar da Gazze'nin korkak işgalcilere kolay bir lokma olmayacağını göstererek şehit olmuştur."

"İŞGALİ BU TOPRAKLARDAN SÜPÜRECEĞİZ"

İsrail'in tamamen Filistin'den çekilmesine kadar Hamas'ın mücadelesini sürdüreceğini belirten El Hayya, "Sinvar, cihatlarla dolu onurlu bir hayat geçirmiştir. O, Hamas'ın kurucu neslindendir. Hareketin inşasında büyük rol oynamıştır. Ömrünün en verimli 20 yılını hapishanelerde geçirmiştir. Bir an bile dinlenmeden cihad etmiştir. Son Siyonist kovuluncaya dek cihadımız devam edecek İşgali bu topraklardan süpüreceğiz." şeklinde konuştu.