Trump, suikast girişimi sonrasında Harris ve Biden'a yüklendi

Trump, saldırı sonrası verdiği ilk röportajda ABD başkanı Biden ile başkan yardımcısı Harris'i hedef aldı. Trump'ın 'içerideki düşman' tanımlaması bugün dünya basınında dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 10:08

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik "suikast girişimi" olduğu belirtilen olayın zanlısının gözaltına alındığı ana ilişkin görüntüler paylaşıldı. Martin Bölge Şerifliği, Trump'ın, dün akşam Florida'da bulunduğu golf sahasının civarında silah sesleri duyulmasının üzerinden 24 saat geçmeden zanlının gözaltına alındığı sırada çekilen görüntüleri Facebook hesabından kamuoyuyla paylaştı.

OLAYSIZ ŞEKİLDE TESLİM OLDU

Şerif yetkililerine ait vücut kamerası kayıtlarında, Trump'ı silahıyla hedef aldığı iddiasıyla bugün hakim karşısına çıkan 58 yaşındaki Ryan Wesley Routh'un yetkililerin talimatlarına uyarak olaysız şekilde teslim olduğu görülüyor.Görüntülere göre, giydiği tişörtü kafasının üzerine kadar sıyırarak geri geri yürüyen Routh, yetkililerce ters kelepçeye alınarak araca doğru götürülüyor. Yetkililerden birinin "Sürücü, iki adım sağa! Sağa doğru iki adım at! Şoför dümdüz geri git, yürümeye devam et." diye bağırarak komutlar verdiği duyuluyor.Hakim karşısına çıkan Routh'a, "ateşli silah bulundurma" ve "seri numarası silinmiş ateşli silah bulundurma" başlıkları altında iki ayrı suçlama yöneltildi.Daha önce, başka suçlardan hüküm giydiği belirtilen Routh hakkındaki soruşturma devam ediyor.

TRUMP SUİKAST GİRİŞİMİNİ ANLATTI

Trump saldırı sonrası Farokh Sarmad'a verdiği röportajda saldırı anını anlattı.Gizli Servis ajanının şüphelinin AK-47 tipi tüfeğinin namlusunu çalıların arasından fark etmesine şaşırdığını anlatan Trump bu dikkatli tavrın hayatını kurtardığını anlattı.Trump ayrıca şüpheli bir hareketlilik fark eden ve şüphelinin arabasının ve plakasının fotoğraflarını çekerek tutuklanmasını sağlayan sivil kadını da övdü ve "Siviller olağanüstü bir iş çıkardı, Gizli Servis harika bir iş çıkardı, herkes harika bir iş çıkardı. Onu oldukça kısa bir süre içinde yakaladılar" dedi.

BIDEN VE HARRIS'E YÜKLENDİ

Eski ABD Başkanı, Fox News Digital'a yaptığı açıklamada ise daha sert ifadeler kullandı ve Biden ile Harris'i hedefe koydu; "Ülkeyi kurtaracak olan benken, ülkeyi hem içeriden hem dışarıdan mahvedenler ve onların söylemleri bana ateş açılmasına neden oluyor. Bunlar ülkemizi yok etmek isteyen insanlar .Bunlara içeriden düşman denir. Gerçek tehdit onlar."