Venezuela'da çeşitli operasyonlarda 71 uzun namlulu silah ele geçirildi

Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, ülkenin huzuru ve güvenliğini sağlamak adına düzenlenen çeşitli operasyonlarda 71 uzun namlulu silah ele geçirildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 08:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 08:43

Başkent Caracas'ta basın toplantısı düzenleyen Cabello, ülkede terörist eylemler planlayanların, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi (DEA) ve İspanya Ulusal İstihbarat Teşkilatı (CNI) ile bağlantılı olduğunu savundu.

Haftalar önce bir grup paralı askerin gözaltına alındığını hatırlatan Cabello, çeşitli operasyonlarda 71 uzun namlulu silah ele geçirildiğini belirtti.

Toplamda ele geçirilen silah sayısının 500'den fazla olduğunu dile getiren Cabello, bunların bir kısmının ABD ve İsrail'de üretildiğini bildirdi.

Cabello, yakaladıkları kişilerin, "Tren del Llano" ve "Tren de Aragua" çeteleriyle de işbirliği içinde olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Basın toplantısında bazı belgeler ve şemalar da gösteren Cabello, paralı askerlerin Kolombiya'dan geldiğini, ülkenin Zulia eyaletinde yakalanan ABD vatandaşı Jonathan Pagan Gonzalez'in görevinin ise dini örgütlere sızmak olduğunu kaydetti.

MUHALEFETE SUÇLAMA

Cabello, terör operasyonlarından, başta muhalif lider Maria Corina Machado olmak üzere eski Kolombiya cumhurbaşkanlarından Alvaro Uribe ile Ivan Duque'nin de haberdar olduğunu belirtti.

Interpol'ün Venezuela'da ele geçirilen silahlarla ilgili bilgi talep ettiğini anlatan Cabello, gözaltına alınanların sağlık durumlarının iyi olduğunu ve soruşturmanın sürdüğünü aktardı.

Cabello, Venezuela'ya yönelik içeriden ve dışarıdan gelebilecek her türlü terör planlarına karşı hazırlıklı olduklarını vurguladı.

NE OLMUŞTU?

Venezuela İçişleri Bakanı Cabello, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya suikast planladıkları ve ülkede terörist eylemler düzenlemek için hazırlık yaptıkları iddiasıyla 3 ABD'li, 2 İspanyol ve 1 Çek vatandaşının tutuklandığını duyurmuştu.

Cabello, tutuklanan 2 İspanyol vatandaşının, İspanya Ulusal İstihbarat Teşkilatı (CNI) ile bağlantılı olduğuru, CIA'in de Maduro'nun iktidardan düşürülmesine yönelik planı yürüttüğünü öne sürmüştü.