Kesme altına ilgi artmaya devam ediyor

Son günlerin çok tercih edilen altın türü olan kesme altın, adeta rekor kırıyor. Peki kesme altın nedir ve neden bu kadar çok tercih ediliyor?

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 16:30
https://www.herkesduysun.com/

Kesme altın, alıcılar tarafından zahmetsiz ve çok düşük zarar oranı olan bir altın çeşidi olarak görülüyor. Kesme altın makasla kesilen, külçeleştirilmemiş, işçiliği olmayan, teneke altın olarak da bilinen bir altın çeşidi olarak son zamanların en çok tercih edilen altın türü sıfatıyla karşımıza çıkıyor.

Kesme altına olan rağbetin son günlerde yoğunlaşmasına ilişkin Herkes Duysun muhabirine konuşan Kuyumcu İşletmecisi Enes Tüfekçi, “Fiyat makas aralığının daha az olmasından ve alış-satış farkından dolayı daha karlı oluyor. Dolayısıyla böyle bir türün olduğunu öğrenen yatırımcı vatandaşlarımız da kesme altına yöneliyor.” dedi.

GRAM ALTIN PİYASADAN KALKACAK MI?

Gram altının piyasadan kaldırılacağı iddialarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Tüfekçi, “Bazı söylentiler duyuyoruz ‘Gram altın kalkacak, yerini kesme altın alacak’ şeklinde ama bu iddialar asılsız. Gram altın asla piyasadan kalkmaz. Düşük bir ihtimal de olsa üretimi durur fakat mevcut altın piyasada dolaşmaya devam edeceği için piyasadan kalkması söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.