Kirada yüzde 25 zam sınırı kaldırılırsa ev sahibi ve kiracı nasıl etkilenecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada konutlarda geçerli olan yüzde 25 zam sınırının uzatılmasına gerek olmadığını belirtti.  Peki yüzde 25 zam sınırının kaldırılması ev sahibi ve kiracıyı nasıl etkileyecek?

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2024 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2024 16:16

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu uygulamanın devam etmesini gereksiz bulduğunu ifade etti. Bakan Şimşek, “Yüzde 25 zam sınırı devam etmez diye düşünüyorum. Piyasada, fiyatlara müdahale edilmemesi gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Minimum Gayrimenkul Kurucusu Sinem Atak Erden, yüzde 25 zam sınırın kaldırılmasının ev sahibi ve kiracıları nasıl etkileyeceğine ilişkin Herkes Duysun ekibine özel açıklamalarda bulundu.

EV SAHİBİ VE KİRACILAR ARASINDAKİ ANLAŞMAZLIKLAR ARTACAK

Konut kiralarında uygulanan yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasıyla birlikte, ev sahiplerinin serbestçe kiralarını artırabileceğini vurgulayan Gayrimenkul Uzmanı Sinem Atak Erden, “Yüzde 25 zam sınırı kalkarsa bu durum kiracılar için yeni bir finansal zorluk ortaya çıkarabilirken, ev sahipleri ise daha fazla gelir elde edebilecektir. Bu gelişmeyle birlikte gelecekte yapılacak olan kira sözleşmelerindeki fiyatlandırmalar tamamen taraflar arasındaki anlaşmaya dayalı olarak gerçekleşecek. Ancak bu durumda kiracıların pazarlık gücü azalacağından dolayı dikkatli davranmalarında fayda vardır. Ev sahibi ve kiracılar arasındaki problemler ve uyuşmazlıklar artacaktır. Emsal değer kavramı ortadan kalkacak, aynı bölgede bulunan benzer daireler arasındaki bile fiyat farkları yaşanacaktır.” şeklinde konuştu.