Morgan Stanley: Kasım'da Türkiye'de faiz indirimi ihtimali zayıf görünüyor

Morgan Stanley, Eylül ayı enflasyon verisinin ardından Kasım ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimi ihtimalinin zayıf olduğunu belirtti. Banka ayrıca yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 17:26

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Eylül enflasyonu verilerinin ardından enflasyon ve faizlere ilişkin tahminlerini güncelledi.

Banka, yıl sonu enflasyon tahminini yükseltirken Kasım ayında olası bir faiz indirimi ihtimalinin de zayıf göründüğünü belirtti.

Morgan Stanley, Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini daha önce yüzde 42,4'ten yüzde 43,5'e yükseltti. Banka 2025 sonu enflasyon beklentisini yüzde 25,2 olarak korudu.

TÜİK verilerine göre, Eylül'de tüketici fiyatları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 49,38 arttı. Eylül ayında aylık enflasyon yüzde 2,97 oldu. Eylül ayı enflasyon verilerinin ayrıntıları iç talebin dirençli olduğunu ve ekonomide süregelen yavaşlamaya rağmen firmaların fiyatlama gücüne sahip olduğunu gösterdi. TCMB Başkanı Fatih Karahan da TBMM'de yaptığı konuşmada fiyat istikrarı sağlanana kadar politikayı sıkı tutma sözü verdi.