Nihat Zeybeykci: Enflasyon 2025 yılında istenilen seviyeye gelecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, enflasyonun 2025'in yazına doğru istenilen seviyeye geleceğini belirterek, "Bazı hatalar yaptık, telafi etmemiz lazım" açıklamalarında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 08:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 08:39

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Sarayköy Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Sarayköy 8. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşma yaptı.

İsrail soykırımlarından bahseden Zeybekçi, ekonomik durumlar hakkında da açıklamalarda bulundu.

"O GÜNE KADAR KEMER SIKMAYA DEVAM"

Zeybekci, yıl sonunda enflasyonla ilgili istedikleri noktaya geleceklerini, gelecek yıl bu dönemde yüzde 20'lerin konuşulacağını kaydederek, "O güne kadar da biraz daha böyle kemer sıkmaya devam edeceğiz. 2025'in yazına doğru sistem rahatlamaya başlayacak. Kendini toparlamaya başlayacak. Piyasalarda istediğimiz o canlılığı yeniden göreceğiz. Ama bazı hatalar yaptık. O yaptığımız hataları telafi etmemiz lazım." dedi.

"O HENGAMENİN ANA HEDEFİ TÜRKİYE'DİR"

Zeybekci, dünyadaki ekonomik dalgalanmaların ülkeyi etkilediğini kaydederek, "Türkiye çok büyük bir ülkedir, çok büyük bir devlettir. Dünya Bankasının satın alma gücüne göre dünyanın 11. büyük ekonomisi. Bütün dertleri Türkiye gitmesin daha fazla. Çünkü biliyorlar ki Türkiye edilgen bir ülke olamaz. Türkiye egemen bir ülkedir. Bizim kanımızda var egemen olmak. Gün geldiğinde başlarına ne yol gelişeceğini bildikleri için etrafımızdaki oluşturulan bütün o hengamenin ana hedefi Türkiye'dir." ifadelerini kullandı.