Nisandan sonra faturalar yüz güldürecek 

Uludağ Elektrik Genel Müdürü Erman Aytaç enerji sektöründe 2023 yılını değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2023 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2023 09:56
https://www.herkesduysun.com/

Uludağ Elektrik Genel Müdürü Erman Aytaç enerji sektöründe 2023 yılını değerlendirdi. Aytaç, nisan ayının ortasından sonra kesilen faturalarda esnaf ve vatandaşın yüzünün güleceğini söyledi.

Haber: Merve ÖZDEMİR ÇEVİK Kamera Ferhat ŞAHİN

Geçtiğimiz sene global bazda enerji fiyatlarının artış göstermesi ülkemizde de faturalara yansırken, enerji sektöründe 2023 yılının nasıl geçeceğini konuştuğumuz Uludağ Elektrik Genel Müdürü Erman Aytaç bu sene durumun artık daha iyi olacağını söyledi. Aytaç, “Geçen sene Ukrayna-Rusya savaşı, pandemi sonrasında sanayinin hızlıca toparlanması, dünyada bazı ülkelerin hem enerji emtialarını hem de başka emtiaları stoklamasıyla beraber çok yüksek fiyat artışı olmuştu. Geçtiğimiz senenin sonundan itibaren bunlarda bir gevşeme görmeye başladık. Dolayısıyla bunun olumlu etkileri bu sene ülkemize de yansıdı. Sene başında sanayi tarafında bir indirim gelmişti.1 nisan itibariyle de tüm abone gruplarına elektrikte yüzde 15’lik gazda da yüzde 20’lik bir indirim oldu. Dolayısıyla bu sene geçen senenin tersine olumlu etkileri yaşayacağımız bir sene geçireceğiz.” dedi. 

ESNAFIN VE VATANDAŞIN YÜZÜ GÜLECEK Mİ?

Yüksek gelen faturalardan uzun zamandır muzdarip  olan vatandaşın Nisan ayının ortasından sonra gelecek olan yeni faturalarıyla eski faturalarını karşılaştıklarında aradaki farkı net bir şekilde görebileceklerini ifade eden Uludağ Elektrik Genel Müdürü Erman Aytaç, esnafın ve vatandaşın artık yüzünün güleceğini söyledi.