Pazarlarda kavun ve karpuz sezonu açıldı

Yaz mevsiminin vazgeçilmez serinletici meyvelerinden olan kavun ve karpuz fiyatları, bu sene de merak konusu olmaya devam ediyor. Peki, bu lezzetli meyveleri ne kadara almak mümkün?

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 15:41

Yaz mevsiminin vazgeçilmez serinleticilerinden kavun ve karpuz, pazarlarda yerini almaya başladı. Kavun ve karpuzun fiyatları, bu sene de vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, bu lezzetli meyveleri ne kadara alacağız? Kavun ve karpuz fiyatları, bölgeye ve meyvenin çeşidine göre değişiklik gösteriyor. Genel olarak Bursa'da bulunan pazarlardaki tezgahlara baktığımızda, kavunun kilosunun yaklaşık 30-35 TL’den satışa sunulduğunu görüyoruz. Karpuzun ise kavuna göre daha uygun olarak 25-30 TL civarında seyrettiğini gözlemledik. Sera koşullarında yetiştirilen kavun ve karpuzlar, açık tarlada yetişenlere nazaran daha pahalı olabiliyor. Bunun sebebi ise seraların kurulum ve işletme maliyetlerinin daha yüksek olması. 

SEZON SONUNA DOĞRU DÜŞEBİLİR

Kavun ve karpuz fiyatları, sezonun ilerleyen haftalarında ve sezon sonuna doğru düşüş eğilimi gösterebilir. Özellikle temmuz ayı sonu ve ağustos ayı başında, fiyatlarda önemli indirimler görebilirsiniz.

KAVUN VE KARPUZ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Kavun ve karpuz alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Kavun ve karpuz seçerken öncelikle meyvenin kabuğunun pürüzsüz ve parlak olmasına dikkat etmeliyiz. Dikkat etmek gereken diğer hususlar ise, kavun ve karpuzun sapının kurumuş ve kopmaya hazır olması, hafifçe vurulduğunda tok bir ses çıkarması. Bu gibi özelliklere sahip bir karpuz bulduğunuzda, o karpuzu rahatlıkla alabilirsiniz.