Türk-İş Başkanı: Asgari ücreti konuşmak için erken

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "4 ay evvel asgari ücreti konuşmaya başladığınız zaman ev sahibi de market de zam yapmaya devam ediyor" dedi. Deutsche Bank'ın geçen hafta yayımlanan raporunun ardından asgari ücret tartışmaları gündeme gelmişti. Notta "Genel beklenti yüzde 25-30 artış yönünde" ifadeleri kullanılmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 18:00

Deutsche Bank'ın geçen hafta yayımlanan raporunun ardından gündeme gelen asgari ücret tartışmalarına Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'dan yanıt geldi. Atalay, "4 ay evvel asgari ücreti konuşmaya başladığınız zaman ev sahibi de markette zam yapmaya devam ediyor" dedi.

Konfederasyon genel merkezinde, çalışma hayatındaki sorunları dile getirmek amacıyla tüm çalışanların ve emeklilerin katılımıyla Ankara'da 20 Ekim'de düzenleyecekleri "Emek Buluşması Mitingi" için basın toplantısı düzenleyen Atalay, emekli olacak işçiler ve asgari ücret konusundaki soruları da yanıtladı.

Önümüzdeki günlerde asgari ücret görüşmelerinin başlayacağını belirten Atalay, "Asgari ücretli önümüzdeki yıl 1 ya da 15 Şubat'ta ücretini alacak. Burada 4 ay var. O yüzden 4 ay evvel asgari ücreti konuşmaya başladığınız zaman ev sahibi de markette zam yapmaya devam ediyor. Asgari ücret tespit komisyonunda geçmiş dönemde olduğu gibi bu dönem de asgari ücretli çalışanlar olacak. Biz orada olmayacağız" dedi.

Deutsche Bank geçen hafta Türkiye'de ekonomi yönetimi, banka yöneticileri, ekonomistler ve akademisyenlerle yaptığı görüşmelerin ardından hazırladığı notta Türkiye'de yetkililerin enflasyon görünümü konusunda temkinli iyimserlik içinde olduğunu belirtti. Notta enflasyon görünümü açısından kritik önemdeki 2025 asgari ücreti konusunda "Genel beklenti yüzde 25-30 artış yönünde" ifadeleri kullanılmıştı.