Türkiye piyasalarına güven geldi mi? ( ÖZEL HABER)

Türkiye, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini geride bıraktı. Açıklanan sonuçlara göre ise Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kaldı. Vatandaşlar ise yeniden sandık başına gitmeye hazırlanırken öte yandan seçim sonrası gözler piyasalara döndü.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2023 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2023 17:12
https://www.herkesduysun.com/

Merve ÖZDEMİR ÇEVİK / Onur ULUFER / Ferhat ŞAHİN  / HERKES DUYSUN

Hafta sonu gerçekleşen seçimlerin hemen ardından hafta başında piyasalardaki son durum merak konusu olmuştu. Pazartesi günü Dolar/TL, Türkiye piyasalarının açık olmadığı sıralarda uluslararası piyasalarda ilk işlemlerde 19,66 TL'ye kadar yükseldikten sonra saat 00.43 itibarıyla yüzde 19,58 seviyelerinden işlem gördü. Euro/TL ise 21,25 ile 21,30 bandında seyretti. Dolar/TL haftanın ilk işlem gününe 19.58 seviyesinde başlarken Euro/TL ise aynı dakikalarda 21.37 liradan işlem gördü.

Bugün ise çarşıda altın ve dövizdeki son durumu değerlendiren yetkili isimler piyasada seçim gününe kadar altında ve dövizde bir afaki yükseliş olduğunu seçimin bitmesinden sonra piyasalardaki dengenin sağlanmış olduğunu, şuanda piyasaların ilk seçime göre daha  güvende olduğunu ifade ettiler.

Vatandaşların seçimden önce telaşlı olduklarını şuan her şeyin daha stabil durumda olduğunu ifade eden yetkililer altın ya da döviz konusunda yatırım amaçlı düşünen insanların yine alışverişlerini yaptıklarını da ayrıca belirttiler.