ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlu için iade talepnamesi hazırlandı

Adalet Bakanlığı, ölümlü kaza sonrası önce Mısır'a ardından ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlu için iade talepnamesi hazırladığını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 13:44

Ünlü yazar Eylem Tok'un oğlu T.C., İstanbul'da Kemerburgaz yolunda arızalanan ATV motorunu emniyet şeridinde durup kontrol eden gruba çarparak Oğuz Murat Acı'ya çarparak ölümüne neden olmuş, T.C. olayın ardından annesi ile birlikte önce Mısır'a sonra ise ABD'ye kaçmıştı. 

Türkiye'nin gündemini sarsan bu olayda evli ve 1 çocuk babası Oğuz Murat Acı olay yerinde hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı. Olayın ardından yürütülen soruşturmada Eylem Tok'un oğlunu kendi aracıyla kaçırdığı ortaya çıktı. Polisin incelemesinin ardından ünlü yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki ehliyeti olmayan oğlu ile birlikte gece 02.00'de havalimanına gittiği, önce Mısır'a daha sonra ise ABD'ye kaçtıkları tespit edildi.

Olayın ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mısır'dan sonra ABD'ye geçen Eylem Tok ve oğlu T.C. hakkında kırmızı bülten talep edildiğini açıklamıştı. 

YENİ GELİŞME

Adalet Bakanlığının son yaptığı açıklamada ise ölümlü kaza sonrası önce Mısır'a ardından da ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlu için iade talepnamesi hazırlandığı belirtildi.