Adliyede "adalet" çığlıkları: Kedi Eros'un davası yeniden görülüyor

İstanbul'da İbrahim Keloğlan tarafından işkence ile öldürülen Eros adlı kedinin davası bugün yeniden görülüyor. Konferans salonuna giden koridor, Eros için mahkemeye akın eden kalabalık ile doldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2024 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2024 14:34

İstanbul Başakşehir’de bulunan bir sitede doğup büyüyen Eros isimli kedi İbrahim Keloğlan tarafından işkence yapılarak öldürüldü. Öldürüldüğünde 6 yaşında olan Eros’un ölümüne dair dava bugün Küçükçekmece Adalet Sarayı’nda görülüyor.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Eros’un katil zanlısının cezalandırılması için onlarca insan mahkemeye akın ederek duruşma salonunu doldurdu. Salona giden koridor, güvenlik bariyerleriyle kapatıldı. Eros için gelen kalabalık bariyerleri aşarak salonun önüne kadar geldi.

Mahkemenin koridorda sessizlik sağlanana kadar duruşmayı başlatmayacağı öğrenildi.

Adliyede "adalet" çığlıkları: Kedi Eros'un davası yeniden görülüyor --->https://t.co/D8rJDyKRvN pic.twitter.com/MhQzPqsXOY

— Herkes Duysun (@herkesduysuncom) March 13, 2024 "BEN BİR SUÇ MAKİNESİ DEĞİLİM"

Tutuksuz sanık İbrahim Keloğlan, ilk savunmasını tekrar ettiğini söyleyerek, "Hakkımda söylendiği gibi suçlu birisi değilim. Ben bir suç makinesi değilim. Yaşadığım bir anlık öfkeyle kendimi kaybederek hayatım boyunca unutamayacağım bir hata yaptım. Her fırsatta kilolarca mama alıp dağlık ve köylük arazilerde kedi ve köpekleri beslemek bana terapi gibi geldi. Ve elimden geldiğince bunları yapacağımı psikolojik destek göreceğime söz veriyorum. 8 Şubattaki duruşmadan sonra gerçekleştirdim, bir hayvan barınağına bağış yaptım. Elimden geldiğince bunları yapacağıma, psikolojik destek göreceğime söz veriyorum. Psikolojik destek alma sözümü tutamadım. İlk duruşmadan sonra bağış yaptım. Bu olayın bazı kişiler tarafından yanlış lanse ettirilerek halkı kin ve düşmanlığa itmişlerdir. Yine bazı kişiler tarafından iftiralarla bu olay sebebiyle bütün bilgilerim insanların eline geçti. Eşim ve ailem büyük bir kaosun içine atılarak insan içine çıkamayacak duruma geldi. Şu anda burada alacağım hiçbir ceza bugüne kadar yaşadıklarımın yanında bir önemi yoktur. Başka söyleyecek bir şeyim yok" dedi.

"KADIN KATİLLERİNİN DE ANNESİ, KIZ KARDEŞİ VAR"

Müştekilerin avukatı, sanık Keloğlan'ın en üst hadden cezalandırılmasını ve tutuklu yargılanmasını talep etti. 

Avukat, sanık İbrahim Keloğlan'ın, önceki savunmasında "Benim de kedim var" ifadesini hatırlatarak, "Cinsel istismarcıların da çocukları vardır. Kadın katillerinin eşleri, anneleri, kız kardeşleri vardır. Dolayısıyla sanığın hayvan sahibi beyanı da suçtan kurtulmaya yöneliktir. Sanık yargılamanın en başından bu güne suçtan kurtulmaya yönelik beyanlarda bulunmuştur. Kamuoyu dosyayı takip etmektedir" diye konuştu.

"NİYE KİMSE BENİ ANLAMIYOR"

Müşteki avukatlarının beyanlarının ardından söz isteyen sanık İbrahim Keloğlan, "Niye kimse beni anlamıyor. Neden sağlığım göz önünde bulundurulmuyor şu anda. Çok pişmanım hatamı kabul ediyorum" dedi.

SAVCI, TUTUKLANMASINI İSTEDİ

Görüşü sorulan duruşma savcısı, sanık Keloğlan'ın tutuklanmasını talep etti.

NE OLMUŞTU?

Sitenin otoparkında doğan ve yıllarca site içinde yaşayan Eros, 1 Ocak'ta sabaha karşı İbrahim Keloğlan tarafından asansörde tekmelenmeye başladı. Keloğlan'ın tekmelerinden kaçan Eros, apartman içine kaçsa da Keloğlan, kapıları kapatarak Eros’un kaçmasını engelledi ve işkencelerine devam etti. Dakikalar süren işkencelerin ardından Eros hayatını kaybetti.

SERBEST BIRAKILMIŞTI

Güvenlik kamera kayıtları sayesinde Eros'un katilinin İbrahim Keloğlan olduğu anlaşıldı, hemen emniyete giderek şikayetçi olundu. Gözaltına alınan Keloğlan, 8 Şubat'ta görülen ilk duruşmada 'iyi hal indirimi' ile serbest bırakıldı.

Kamera görüntülerine rağmen Keloğlan'ın serbest bırakılması avukatların ve hayvanseverlerin tepkisini çekerken, karara savcı ve avukatlar da itiraz etti. Sosyal medya gündemi Eros için adalet arayışı ile doldu ve Keloğlan'ın tutuklanması için 250 bin imza toplandı.

Avukatların itirazı ve büyüyen tepki sonucunda Keloğlan hakkında yeniden yargılama kararı verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ADALET BAKANI TUNÇ'U ARADI

Eros'un katledilmesi büyük bir kamuoyu tepkisine neden oldu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, geçen ay katıldığı bir programda Eros'la ilgili  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından arandığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine "Nasıl böyle bir şey olabilir" diye sorduğunu söyledi.