Aile hekimlerinde verilen bazı raporlar ücretli olacak

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, sağlık alanında Meclis'e sunulan yeni düzenlemenin detaylarını anlattı. Usta, aile hekimlerinde verilen bazı raporların ücretli olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2024 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2024 18:32

Aile Hekimleriyle ilgili yeni bir düzenleme geliyor. Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının silinmesiyle ilgili Meclis'e teklif veren AK Parti, Aile Hekimleri ile ilgili de yeniliklere gidiyor.

AİLE HEKİMLERİNDE RAPOR ÜCRETİ ALINACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, aile hekimlerinde verilen bazı raporların ücretli hale getirileceğini söyledi. Şahin düzenleme hakkında şunları söyledi: 

"Birinci basamakta Koruyucu sağlık hizmetlerinde en önemli görevlerden birini üstlenen aile hekimliğim de ilgili bir yenileme ve güncelleme getiriyoruz. Sağlık hizmetlerine erişimi artırmak amacıyla Aile Hekimliği birimlerinin işlevselliğini genişletmeyi hedefliyoruz.

MESAİ DIŞINDA ÜCRET KARŞILIĞINDA HİZMET

Geleneksel ve tamamlayıcı tıp hizmetlerinin aile hekimleri birimce sunulmasına bir düzenleme getiriyoruz. Burada mesai dışında bu geleneksel ve tamamlayıcı tıp hizmetleri konusunda eğitim almış olan, bunu uygulayabilecek, gerek uzman olsun gerekse pratisyen olsa da aile hekimlerimizin de mesai dışında ücret kabilinde vatandaşlarımıza bu hizmetleri kendi birimlerinde sağlayacak bir düzenleme getiriyoruz. 

AİLE HEKİMLERİ RAPOR ÜCRETİ ALACAK 

Aile hekimlerimizin verilen bir kısım raporlarının ücretsiz değil, ücretli hale getirilmesiyle aile hekimlerimizin bütçelerine önemli bir katkı sağlanacağını düşünüyoruz. 

SEVK ALMADAN HASTANEYE GİDENLERDEN ÜCRET ALINACAK 

Yine 2. ve 3. basamak sağlık hizmetlerindeki yoğunluğun azaltılması amacıyla aile hekimlerimiz sevk ile katkı paylarının düşürülmesini sağlayacak bir düzenleme getiriyoruz. Şu anda aile hekimlerimizce verilen bütün sağlık hizmetleri ücretsiz. Sevk almadan ikinci veya 3. basamak sağlık hizmetlerine başvuran vatandaşlarımızdan bir katkı payı alınması ancak önce aile hekimine gidip aile hekiminde tedavi olma imkanı olmayan ve aile hekiminin sevk ettiği durumda da katkı payının yarısına kadar %50'sine kadar düşürülebilecek bir sistem getiriyoruz. Böylece 2'nci ve 3. basamaktaki hastanelerimizdeki hasta yoğunluğunu azaltmak, gereksiz hastaların 2. ve 3. basamağa gitmesini engelleyecek bir düzenleme getiriyoruz. Bu da yine sağlık sistemimizde önemli ve etkili bir fayda sağlayacağını düşündüğümüz bir kanun maddemiz olacak."