Bahçeli'den Sinan Ateş cinayeti açıklaması! "Tamam demeyeceğiz"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2023 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2023 12:52
https://www.herkesduysun.com/

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları;

- (6 lı masa toplantısı): Kriminal siyaset ittifakı yine aday belirleyememiştir. Yaklaşık 9.5 saat toplantı yapıp da cumhurbaşkanı adayını tespit edemeyen zillet partileri, bir bakıma iflas bayrağını çekmişlerdir. Ortak aday çıkarmak için altılı masadaki parti başkanları görüşmelere başlayacaklarmış. Peki bugüne kadar neleri konuştunuz? 12 Şubat 2022'den bu tarafa toplanıp toplanıp dağılıyorlar, patırtı kütürtü çıkarmaktan başka bir şey yapmıyorlar.

- (Ali Babacan'ın Türklük ifadesi): İngiliz mühipler Cemalettin'e üye Deva Partisi'ndeki zat anayasanın 66. maddesini tartışmaya açma cüretinde bulunmuştur. Açıkladıkları eylem planı sömürgecilerin siparişidir.

- (Sinan Ateş cinayeti) "Herkes eteğindeki taşları döktü. Şimdi konuşma sırası bize geldi. Güpe gündüz işlenen bir cinayet vardı. Cinayetin gölgesi MHP'ye düşürülmek istendi. Düşman oklarını takip ettik. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz. Düşmanca senaryolara taviz vermeyeceğiz. MHP'yi sosyal medyaya yuvalanmış teröristlerin eliyle fitne anaforuna çekmeye çalışan namussuzlara 2023'ü zilletle karalamak isteyen namertlere müsaade etmeyeceğiz.

-  Tek başıma da kalsam davayı çiğnetmeyeceğim. Bir cinayet üzerinden siyasi kurgu yapanlara tekrar haykırıyorum ki, Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. MHP'yi suç örgütleriyle ilişkilendirenlerin, son neferimize, son nefesimize, son damla kanımıza kadar karşısındayız. Açığımızı kollayan, ensemizde boza pişiren, bizi köşeye sıkıştırma amacımızı güden kim varsa bugüne kadar konuştu. Şimdi sıra bizdedir. Adına zafer denilen yenilmiş bir partinin ümitsiz vakası, 'hepimiz katilin kim olduğunu biliyoruz' açıklamasıyla savcıların görev alanına giren açıklamada bulundu. Bu istihbarat fosiline bildiklerini sormak şerefli savcılarımızın ana görevidir. Şimdi de parti binalarına 'yerli ve milli katil kim' afişleri asacak kadar yerin dibine geçtiler. Cinayet müfterilik şovuna dönüştü.