Bakan Fidan'dan 3. Antalya Diplomasi Forumu açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 3. Antalya Diplomasi Forumu'na (ADF) ilişkin, "ADF 2024'ün küresel sorunlarla ve adaletsizliklerle mücadelemize fayda sağlamasını, dünyamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 14:29

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 3. Antalya Diplomasi Forumu'na (ADF) ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Fidan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ve Bakanlığımızın ev sahipliğinde düzenlenen III. Antalya Diplomasi Forumu, "Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak" ana temasıyla bugün başladı. ADF2024; üç gün boyunca devlet ve hükümet başkanlarını, yüksek düzeyli hükümet yetkililerini, iş insanlarını, uzmanları, akademisyenleri ve gençleri bir araya getirecek. Ara buluculuktan göçe, gelişen teknolojilerden gıda güvenliğine, terörizmden sürdürülebilir kalkınmaya pek çok başlığı ele alma fırsatı sunacak. Forum kapsamında gerçekleşecek oturumlarda ve ikili görüşmelerimizde, Gazze'de süren katliam başta olmak üzere uluslararası barış ve güvenliği tehdit eden krizlere karşı çözüm yöntemlerini değerlendireceğiz. Dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılarla beraber, diplomasinin tüm araçlarını kullanarak daha adil, daha barışçıl, daha müreffeh bir gelecek hedefine nasıl katkı sağlayabileceğimizi tartışacağız. ADF2024'ün küresel sorunlarla ve adaletsizliklerle mücadelemize fayda sağlamasını, dünyamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ve Bakanlığımızın ev sahipliğinde düzenlenen III. Antalya Diplomasi Forumu (#ADF2024), "Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak" ana temasıyla bugün başladı. ADF2024; üç gün boyunca devlet ve hükümet başkanlarını, yüksek düzeyli hükümet…

— Hakan Fidan (@HakanFidan) March 1, 2024