Bakan Tunç'tan gündeme dair açıklamalar: Hayvanların korunması konusunda hassasız

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında Macaristan'da yakalanan gizli tanık Serdar Sertçelik, Meclis'e sunulan sokak hayvanları yasa tasarısı ve dün gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş görüşmesini değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 16:50

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında Macaristan'da yakalanan gizli tanık Serdar Sertçelik ile ilgili "Macaristan'da 40 günlük bir geçici tutuklama kararı verildi. İadesi için bekliyoruz" dedi.

SOKAK HAYVANLARI AÇIKLAMASI

Bakan Tunç, sokak köpeklerinin uyutulmasına dair yasa tasarısı hakkında ise, "Hayvanların korunması konusunda hassasız. Bir orta yolu TBMM'de milletvekillerimizin bulacağına inanıyorum. Bu konuda taslak çalışma henüz netleşmeden bir şey diyemem." şeklinde konuştu.

AYŞE ATEŞ'İN CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile yaptığı görüşmeye dair de açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, "Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir hukuk devleti olduğunu ve bu konuda yargıya güvenilmesi gerektiğini söyledi. Soruşturması devam eden kişiler bakımından da süreç devam ediyor. 22 sanık var. Dosya kamuoyunun gündeminde. 1 Temmuz'dan itibaren yargı süreci başlayacak" ifadelerini kullandı.