Dilan Polat mahkeme kararını kaldıramadı: Kendini öldürmeye mi çalıştı?

'Kara para aklamak', 'yasa dışı bahis çetesine üye olmak' gibi suçlamalarla yargılanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın 7 aydır tutuklu olduğu cezaevinde intihara kalkıştığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2024 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2024 09:38

Sosyal medya paylaşımlarıyla popüler olan, daha sonrasında ise örgüt kurma ve kara para aklama suçlarından tutuklanan Dilan Polat ile eşi Engin Polat çiftinin Banu Parlak'ın iş yerinin kurşunlanması olayını azmettirdiği iddia edilen dava geçtiğimiz günlerde görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Sezgin, Engin ve Dilan Polat, cezaevinden getirilmişti. Diğer sanıklar SEGBİS ile duruşmaya katılmıştı.

KARARI KALDIRAMADI

Posta Gazetesi'nden Alev Gürsoy Cimin'in haberine göre; mahkemenin tutukluluğuna devam kararı verilen Dilan Polat'ın bunu kaldıramadığı için kendisine zarar verdiği öğrenildi. Polat'ın koğuşta "Ölmek istiyorum" diye bağırdığını, hastaneye kaldırıldığı, buradaki muayenede kollarında ve vücudunun çeşitli yerlerinde kesikler olduğu belirlendi.

PSİKOLOJİK DESTEK

Muayeneden sonra yeniden cezaevine gönderilen Dilan Polat'a psikolojik tedavi uygulandığı öğrenildi. Avukatı Hüseyin Kaya, "Büyük bir sinir krizi geçirip kendine zarar verdiği doğru. Bunu ne ile yaptığını bilmiyorum" dedi.