Düğün yapacaklar çareyi ikinci el eşyalarda buldu (ÖZEL HABER)

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte açılan düğün sezonu ve yapılan  masraflar en başta düğün yapacak çiftler olmak üzere evini yenileyecek olanların da belini büktü. Uygun fiyata mobilya bulamayan vatandaşsa çareyi ikinci el eşya satan yerlerde buldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 14:42
https://www.herkesduysun.com/

Merve Özdemir ÇEVİK / Onur ULUFER / HERKES DUYSUN

Alım gücünde yaşanan zorluklar ve artan fiyatlar en başta düğün yapacak olan çiftleri bu günlerde sıkıntıya soktu. Bundan 2 yıl önce düğün paketi adı altında satılan mobilyalar ise 2 katından fazla olunca evini yenilemek isteyen vatandaşlar ve evlenecek olan çiftler ikinci el eşya satan dükkânların yolunu tuttu.

Bursa Bat Pazarı’nda hareketliliğin yaşandığı bu günlerde insanlarınceplerini düşünerek hareket ettiklerini söyleyen Bat Pazarı Esnafı Bilal Dayı konu ile ilgili Herkes Duysun’a konuşurken, “Fiyatlar enflasyona karşı aşırı derecede yükseldi. İkinci el almak insanlara biraz dahamantıklı geliyor. Düğüncüler, tayini çıkanlar gelip buradan ihtiyaçlarını uyguna bulabiliyorlar. İkinci elin yanı sıra bazen insanlar elleri sıkışınca eşyalarını getirip satabiliyorlar. Bu eşyalar sıfır ya da sıfıra yakın da olabiliyor. Bu durum da insanlar için bir avantaj. Cebini düşünen, kesesini düşünen burayı tercih edebiliyor.” dedi.