Emine Erdoğan, Adalet Divanı'nın Gazze kararını değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Uluslararası Adalet Divanı'nda Gazze'deki soykırımı önlemek için alınan ihtiyati tedbir kararını sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirdi. 

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2024 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2024 13:48

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'e yönelik tedbir kararını değerlendirdi.

Emine Erdoğan sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Uluslararası Adalet Divanında Gazze'deki soykırımı önlemek için alınan ihtiyati tedbir kararını, barış yolunda bir umut ışığı olarak görüyorum. Kararın; kadın, çocuk, yaşlı demeden Filistinli masumları acımasızca öldüren İsrail’in saldırılarını bir an önce durdurmasına vesile olmasını yürekten diliyorum. Bu anlamlı gelişme hepimize gösteriyor ki; dünyanın gözü önünde işlenen savaş suçlarının cezasız kalmaması adına hep birlikte mücadele etmekten asla vazgeçmemeliyiz. Türkiye ilk gün olduğu gibi yarın da bölgede kalıcı ateşkes tesis edilene kadar Filistinli kardeşlerimizin yanında olmayı sürdürecek" sözlerine yer verdi.

Uluslararası Adalet Divanında Gazze'deki soykırımı önlemek için alınan ihtiyati tedbir kararını, barış yolunda bir umut ışığı olarak görüyorum. Kararın; kadın, çocuk, yaşlı demeden Filistinli masumları acımasızca öldüren İsrail’in saldırılarını bir an önce durdurmasına vesile…

— Emine Erdoğan (@EmineErdogan) January 27, 2024