Evli çiftler hafta sonları neden kavga eder? (Özel Haber)

Çiftlerin hayat koşuşturması içerisinde anlam ihtiyacı duyması ve bunun karşılığını alamamaları tartışmalara neden olabiliyor. Peki tartışmalar neden hafta sonlarında yoğunlaşıyor?

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 16:21

Araştırmalara göre çiftler hafta sonları, hafta içlerine oranla daha fazla tartışma yaşıyor veya kavga ediyor. Konu ile ilgili Herkes Duysun’a değerlendirmelerde bulunan Psikolog ve Logoterapist Beria Bilge Şener, çiftlerin haftasonları özellikle de pazar günleri daha çok kavga ettiğini doğruladı ve anlam arayışının karşılanmamasının kavgaların temel sebebi olduğunu ifade etti.

EN ÇOK KAVGALAR PAZAR GÜNÜ

Şener, bireylerin anlam ihtiyaçlarını hafta içinde karşıladıklarını belirterek, “Bir hafta içinde koştururken o haftanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Pazar gününe gelindiğinde ise akıllara ‘dinlenmek’ geliyor. Ancak dinlenmek demek hiçbir şey yapmadan oturmak, uzanmak demek değildir. Eğer pazar günü aile fertleri beklentilerini karşılayamıyorlarsa, o günde yapılanlarda bir anlam bulamıyorlarsa o zaman aile içi çatışmalar ortaya çıkıyor. En çok kavgalar da pazar günü oluyor.” dedi.