Milli voleybolcu Hande Baladın'ı tehdit etmişti: Ceza almadı

Milli voleybolcu Hande Baladın'a sosyal medyadan tehdit mesajları gönderdiği iddiasıyla yargılanan sanığa ceza verilmedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 16:31

Milli voleybolcu Hande Baladın'a sosyal medya hesabından tehdit mesajları gönderdiği iddiasıyla bir sanığın yargılandığı dava görüldü. İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Mustafa Neşeli ile taraf avukatlarının yanı sıra Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları da katıldı.

Duruşmada, dosyaya sunulan sanığın akıl sağlığına ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu okundu.

Raporda tehdit iddiasıyla yargılanan sanığın hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamadığı fiille ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğinin önemli derecede azaldığı belirtilerek suça ilişkin cezai sorumluluğunun da olmadığı kaydedildi.

"RAHATSIZDIM" SAVUNMASI

Duruşmada rapora istinaden beyanı sorulan sanık Neşeli, "Rahatsızdım." dedi. Müşteki Hande Baladın'ın avukatı Ece Yetkin bu durum karşısında yeni rapor alınmasını istedi, TVF avukatı Ceren Nur Tutal davaya katılma talebinde bulundu.

Sanık avukatı Adnan Mercan da mütalaaya katılarak, bu doğrultuda karar verilmesini talep etti.

Duruşmanın ardından gazetecilere konuşan sanık avukatı Adnan Mercan, "Ceza verilmemesi gerektiğini baştan beri savunuyorduk. Zaten silahlı tehdit unsurunun hiç oluşmadığını söyledik. Cezasızlık nedenleri de ortaya çıktı, olması gereken bir karar." dedi.

"YÜZÜNE ASİT ATARIM" DİYE TEHDİT ETTİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Mustafa Neşeli'nin, milli voleybolcu Hande Baladın'a sosyal medya üzerinden "yüzüne asit atarım" ve "arabanı tararım" şeklinde mesajlar atarak tehdit ettiği öne sürülmüştü.

Hazırlanan iddianamede sanığın mesajlarının "basit tehdit" suçundan öte, korku ve endişe oluşturduğu ifade edildi. Ayrıca "silahla tehdit" suçunun unsurlarının oluştuğu ve söz konusu mesajların farklı zamanlarda aynı suçu işleme amacıyla yapıldığı belirtildi.

İddianamede, sanığın zincirleme şekilde "kadına karşı silahla tehdit" suçundan 2 yıl 6 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.