Narin'in ölüm nedeni belli oldu

Diyarbakır'da cinayete kurban giden 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölüm nedeni belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 15:51

İstanbul Adli Tıp Kurumu, Diyarbakır'da cinayete kurban giden 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölüm nedenini açıkladı.

Adli Tıp Kurumu'nun raporına göre, küçük Narin'in boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Küçük kızın ağzından çıkan sıvı amcası Salim Güran'ın eline ve aracına bulaştı. Raporda ayrıca Narin'in boyun ön kas grubunda ve çene alt grubunda kanama görüldü.

91 ÖRNEK ALINMIŞTI

Narin’in otopsi işlemlerinde 91 doku örneği, istismar dahil her türlü suçu ortaya çıkaracak şekilde alındı.  Adli tıp uzmanlarının ilk izlenimlerinde, çocuğun cesedinde ciddi anlamda çürüme olduğu tespit edilirken iç kanama bulgusu elde edilmediği belirtildi.

Raporda, "Gözle görünür bir kesici-delici alet veya ateşli silah yaralanması yok." denildi.

ÇÜRÜMEDEN DOLAYI SAPTANAMADI

19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin'in vücudunda meydana gelen çürüme nedeniyle ölüm zamanına ilişkin net bir sonuç da ortaya çıkamayacağı vurgulandı.

Doku örneklerinin bir kısmı, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Narin'in nasıl ve ne zaman öldürüldüğü, kaç gün suyun altında kaldığı, öldürülmeden önce cinsel istismara uğrayıp uğramadığı, vücudundaki kemiklerin nasıl kırıldığı soruları ise otopsi raporuyla ortaya çıkacak.

ÇELİŞKİLİ İFADELER NEDENİYLE TUTUKLANDI

Narin Güran cinayeti soruşturmasında Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen yenge H.G. ise çelişkilli beyanlarda bulunması nedeniyle “kasten öldürmeye iştirak” suçundan tutuklandı.