AK Parti MKYK toplantısında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in ekonomi ve eğitim başlıklarında birer sunum gerçekleştirdiği öğrenildi.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.
Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
Kampta Meclis, parti teşkilat çalışmaları değerlendirilir ekonomi dış politika kapsamında sunum yapılır. Kamp için hazırlıklarımızı sürdüyoruz. Önümüzdeki dönemde dış poitikada Sayın Cumhurbaşkanımızın yoğun bir mesaisi olacak. Başta Gazze meselesi ve orada uygulanan soykırıma karşı ortaya koyduğumuz tutum çerçevesinde. İç politikada da gelişmeler oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız kapsamlı bir şekilde değerlendirdi. MKYK üyelerine önümüzdeki 4 yıllık dönemi değerlendirirken birlik beraberliğin konusunda açıklamalar yaptılar. Cumhur İttifakı içerisinde birlik ve beraberliğin korunmasıdır. Hep beraber birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini ifade ettiler.
Taziyelerimizi sunuyoruz. Zor günlerinde kardeş İran milletinin yanındayız. Bugün de Cumhurbaşkanı Yardımcımız ve Dışişleri Bakanımız cenaze törenine katılacaklar. Akıncı İHA gönderilmiştir. AKINCI İHA'nın çok kısa bir zaman içerisinde zorlu hava koşullarında merhumların yerini tespit etmesi Türkiye'nin bu konudaki imkan ve kabiliyetlerinin nasıl geliştiğinin göstermesi bakımından fevkalade önemlidir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopter kazasında vefat eden İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin cenaze törenine katılacak.
UCM Başsavcısı'nın Netanyahu'nun tutuklanması için tutuklama talebi talebinde bulunması çok önemlidir. Umarız ki bu talebe uygun bir karşılık verilir bu kişilerin tutuklanması talebi çıkar.
İspanya, Norveç ve İrlanda'nın Filistin'i tanıma kararı memnuniyet vericidir. 3 ülke de tarihin doğru tarafındadır. AB'nin tümü Filistin'i tanımalı. ABD'den duymamız gerekenleri duyuyoruz.
Taslak halinde henüz üzerinde çalışılıyor. Önümüzdeki ya da sonraki hafta Meclis'e gelecek.
Tüzük kaldırılıp yönetmenliiğe çevrilince gündem oldu. Bu da olağan bir gündem. Seferberlik tüzüğü 1990 yılında hayata geçmişti. Bizim 2011 yılından itibaren değişen savaş koşulları ve teknolojileri etrafında bu tip belgelerin güncellenmesi gerekiyor. Burada stratejik olan şudur. Savaş durumunda bütün milli güç unsurlarının TSK'ya destek verecek şekilde koordine edilmesi esastır.
Daha önce değişecekti deprem nedeniyle ertelendi. Olağan bir şekilde güncellenmiştir.