Taksici Oğuz Erge'nin katil zanlısı bugün hakim karşısına çıkıyor

İzmir'de kendisini üşümesin diye aracına alan taksi şoförü Oğuz Erge’yi 3 el ateş ederek öldüren katil zanlısı Delil Aysal, bugün hakim karşısına çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 14:30

İzmir'in Gaziemir ilçesinde kendisini üşümesin diye aracına alan taksi şoförü Oğuz Erge’yi 3 el ateş ederek öldüren katil zanlısı Delil Aysal, bugün hakim karşısına çıkıyor. Hazırlanan iddianamede Aysal hakkında hiçbir indirim uygulanmadan en üst sınırdan ağırlaştırılmış müebbet istendi.

NE OLMUŞTU?

Taksi şoförü Oğuz Erge (44), 31 Ocak saat 03.30 sıralarında İzmir'in Gaziemir ilçesine gideceğini belirten 19 yaşındaki Delil Aysal'ı aracına aldı. Taksi, Gaziemir Belediyesi yakınlarına vardığında Aysal'ın arka koltuktan tabancayla 3 el ateş ettiği Erge ağır yaralandı ve kaldırıldığı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Taksici Erge'nin üzerindeki ve aracındaki para ve eşyayı alarak kaçan şüpheli, polisin olay yeri ve çevresindeki 70 güvenlik kamerasındaki 110 saatlik görüntüleri incelemesi sonucu İzmir Buca'da saklandığı adrese düzenlenen operasyonla yakalanarak tutuklandı.

Delil Aysal hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Zanlı Delil Aysal için indirim uygulanmadan en üst sınırdan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. 

KATİL ZANLISI KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

Sanık Delil Aysal’ın savunmasında ailesiyle yaşadığı sıkıntılardan bunaldığını, kendisini öldürmek için dışarı çıktığını söylediğine yer verildi. Aysal ifadesinde olayda kullandığı silahı kimden aldığını hatırlamadığını, taksi ücretini kredi kartıyla ödemek istediğini, taksicinin pos cihazının şarjının bittiğini söylemesi üzerine ücreti daha sonra ödemeyi teklif ettiğini ancak Oğuz Erge’nin “Şimdi ödemen gerekiyor.” dediğini ileri sürdü.

"PİŞMAN OLUP GERİ DÖNDÜM"

Aysal, olayı bir anlık gelen bir sinirle gerçekleştirdiğini söyleyerek, “Biraz ilerledikten sonra pişman olup döndüm. Taksiciye ait telefonu alarak ‘kızım’ diye kayıtlı numarayı arayıp durumu anlattım. 112’yi aramadım.” dedi.

Taksideki telefonu ve kablosuz kulaklığı aldığını anlatan katil zanlısı, olay sırasında maske takmasını da 'toza karşı duyarlılığı olduğu' gerekçesiyle açıkladı. Aysal ayrıca delilleri ortadan kaldırmak için kovanları topladığını da sözlerine ekledi.