Thodex davasında ikinci duruşma: 11 bin yıla kadar hapsi istendi

Kripto para borsası Thodex’e ilişkin yürütülen davada ikinci soruşturma tamamlandı. Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in de aralarında olduğu 21 sanık hakkında 11 bin yıla kadar hapis talep edildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2024 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2024 16:13

Kripto para borsası Thodex’e ilişkin yürütülen davada ikinci soruşturma tamamlandı. Faruk Fatih Özer’in de aralarında olduğu 21 şüpheli hakkında 120 sayfalık iddianame hazırlandı.

11 BİN YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Thodex davasının ikinci soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede, şirketin kurucusu Faruk Fatih Özer ve 20 şüpheli için “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama”, “Nitelikli dolandırıcılık” ve “Örgüt kurma ve yönetme” suçlarından 11 bin 462 yıla kadar hapis istendi.

Fatih Faruk Özer ile birlikte 7 şüpheli örgüt yöneticisi, 13 şüpheli de örgüt üyesi olmakla suçlandı. Mali Suçları Araştırma Kurulu, Thodex’in veri tabanını mercek altına alarak gerçekleştirilen tüm işlemleri inceledi. İnceleme sonrası hazırlanan rapora vurgunun 94 milyon TL olduğu kaydedildi.

Raporda mağdurların parasının büyük kısmının kripto paraya dönüştürülerek yurt dışındaki borsalara aktarıldığı ve şüphelilerin yakınları üzerine bir altın şirketi kurulduğu da belirtildi. Hiçbir faaliyeti olmayan bu şirket aracılığıyla da fiziki altın satın alındı.

572 kişinin müşteki olarak yer aldığı iddianame, mahkeme tarafından kabul edilerek başlayacak.