Türkiye piyasalarına güven gelecek mi? ( ÖZEL HABER)

Haziran ayının ilk gününde dolar güne rekor kırarak başladı. Kapanışı 20,75’den yapan dolar sabahın erken saatlerinde 20,82 TL seviyesine kadar çıktı. Rekor rakamları görmeye başlayan piyasalarda ise son durumu Ekonomi Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Durmuş anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2023 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2023 15:40
https://www.herkesduysun.com/

Merve Özdemir ÇEVİK/ Onur ULUFER / HERKES DUYSUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinin gecesinde bankalar dolar satışını 24.5, Euro satışını ise 26.3 liraya taşımıştı. Rekor rakamları görmeye başlayan piyasalarda Haziran ayının ilk gününde de dolar güne rekor kırarak başladı.

Piyasalardaki son durumu ise Ekonomi Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Durmuş anlattı. Durmuş, piyasalarda henüz tam olarak güvenin oluşmadığını ifade ederken, “Seçimler öncesinde dolar ve altında biraz baskılanma vardı. İnsanlarda da gelecek kaygısı dolayısıyla talepler fazlaydı. Seçim oldu, belirsizlik bitti. İlk gün piyasada bir gerileme oldu, son iki günde de yükselişler devam ediyor. Şu anda bankalardaki fiyatların yukarı çıktığını görüyoruz. Bu yükseliş  kabinenin ortaya çıkması, uygulanacak politikalar, bundan sonraki uygulanacak ekonomi politikaları, süreçte hangi seyirlerin olacağını bize gösterecek.” dedi.