Uzmanlar uyarıyor: Kıymanızı kendiniz çektirin

Son dönemde, gıda güvenliği konusu gündemden düşmüyor. Bu durum hazır kıymaların içeriğine yönelik tartışmaları da beraberinde getiriyor. Uzmanlar, marketlerden ve kasaplardan alınan hazır kıymaların içinde neler olduğunun bilinmesinin zor olduğunu belirtiyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 16:52

Son günlerde Türkiye gündemi, ünlü bir et firmasının ürünlerinin içeriğinde domuz eti tespit edildiği haberleri ile çalkalanıyor. Gıda güvenliğinden endişe eden vatandaşlar alternatif çözümler aramanın yanı sıra güvenilir olmayan eti kendilerinin nasıl tespit edecekleri konusunda da araştırmalar yapıyor.

Uzmanlar, labaratuvar ortamının dışında bireysel çalışmalarla ürünlerin içeriklerinin tespit edilemeyeceğini belirtirken etin kokusu ve tadından her ne kadar şüphe edilse de kesin sonuca bireysel yöntemlerle ulaşılamayacağını ifade ediyor. 

Kasaplarda ve marketlerde satılan hazır kıymaların kalitesiz etler, atık yağlar ve çeşitli katkı maddeleriyle karıştırılabileceği konusunda uyarıda bulunan uzmanlar, etlerin kaynağı işlenme şekli ve saklama koşulları bilinmediği için, tüketicilerin bilinçsiz bir şekilde zararlı maddelere maruz kalabileceklerini ifade ediyor ve tüketicilerin kendi etlerini kendilerinin çektirmesini öneriyor.

Uzmanlar ayrıca et alışverişinin güvenilir ve kendini alanında ispatlamış kasaplardan yapılması gerektiği konusunda vatandaşları uyarıyor.